Dolar

38,1008

Euro

43,4851

Altın

4.076,20

Bist

9.317,24

Dolar

38,1008

Euro

43,4851

Altın

4.076,20

Bist

9.317,24

Dolar

38,1008

Euro

43,4851

Altın

4.076,20

Bist

9.317,24

Bahar değil kar geliyor! AKOM ve Valilikten İstanbul'a uyarı

İstanbul'da bahar havası yalancı çıktı, birkaç saat içinde soğuk hava bastırdı. Yurt genelinde ise sıcaklık 10 derece birden düşecek. Özellikle yurdun batı ve yüksek kesimlerinde kar yağışı bekleniyor. İstanbul Valiliği ve AKOM'dan İstanbul için arka arkaya uyarılar geldi.

2 Hafta Önce Güncellendi

2025-04-07 08:47:00

Bahar değil kar geliyor! AKOM ve Valilikten İstanbul'a uyarı

Bahar geldi sanılırken Nisan ayının ikinci haftası sıcaklıklarda sert düşüşler görülecek.

AKOM'DAN KARLA KARIŞIK SAĞANAK UYARISI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte bugün sabah saat 08.00'den itibaren Avrupa Yakası'nda, öğle saatlerinden itibaren ise Boğaz çevresi ile Anadolu Yakası genelinde kuvvetli sağanak geçişleri beklendiğini duyurdu.

Sabah saatlerinden itibaren etkisini göstermesi beklenen fırtına ile birlikte sıcaklıkların 5 derecenin altına gerilemesi ve kış aylarını aratmayacak seviyelere düşmesinin öngörüldüğü aktarıldı.

Açıklamada, kısa süreli gerçekleşecek yağışların metrekareye 15 ila 30 kilogram aralığında düşmesinin tahmin edildiği, kentin kuzey bölgeleri ile yüksek kesimlerinde sağanağın zaman zaman karla karışık yağmur şeklinde görülebileceği aktarıldı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğüne göre Türkiye'nin 7 Nisan Pazartesi günü kuzeybatı (Trakya) kesimlerden itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, halen mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, pazartesi günü Trakya (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) kesiminden başlamak üzere hafta boyunca azalarak bölge genelinde 5 ila 7 derece, iç ve yüksek kesimlerde ise 7 ila 9 derece mevsim normallerinin altına ineceğinin öngörüldüğü kaydedildi.

Pazartesi-Cuma arasına dikkat çekerken, sıcaklıkların geçtiğimiz haftaya göre yaklaşık 10 derece düşüş göstereceğini ve kar yağışları olacağını söyledi.

Yurdun Batı ve yüksek kesimlerinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle kar yağışı bekleniyor.

Haftasonu ise sıcaklıkların yeniden yükselmesi bekleniyor.

EDİRNE'DE KAR YAĞIŞI BAŞLADI

MGM İstanbul Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nin Trakya için yaptığı uyarının ardından, gece yarısından sonra Keşan'da yağmur yerini kar yağışına bıraktı.

Yağışla birlikte araçların ve çatıların üzeri beyaz örtüyle kaplandı.

Vatandaşlar, nisan ayında yağan karı balkon ve pencerelerinden cep telefonlarıyla görüntüleyerek, sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Hava sıcaklığının 3 derece olduğu ilçede, polis ekipleri de olası kazalara karşı denetimlerini arttırdı. Kar yağışı, Edirne'nin yüksek kesimlerinde de etkili oluyor.

Kar yağışının aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

07 Nisan-13 Nisan 2025 tarihleri arasında en düşük hava sıcaklıklarının aşağıda belirtilen değerlere kadar düşeceği tahmin ediliyor.

Ankara :-2

İstanbul :2

İzmir :5

Konya :-2

Antalya :8

Bolu :-2

Samsun :4

Trabzon :3

Erzurum :-6

Malatya :-1

Diyarbakır :3

İZMİR VALİLİĞİNDEN SOĞUK VE YAĞIŞ UYARISI

Hava sıcaklıklarının bugün kuzeybatı kesimlerden başlamak üzere il genelinde azalarak mevsim normallerinin 4 ila 6 derece altına ineceğinin tahmin edildiğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Soğuk havanın, ilimizde 11.04.2025 Cuma gününe kadar etkili olması beklenmektedir. Gece sıcaklıklarında ani düşüşe bağlı olarak tarımsal faaliyetlerin devam ettiği ilimizde zirai don riski bulunmaktadır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği BakanIığı Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü tarafından kar yağışı, zirai don ve buzlanma hadiseleri ile ilgili hazırlanıp yayınlanacak olan tahmin ve meteorolojik erken uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir."

ANKARA EKSİ DERECEYE DÜŞECEK

Ankara Valiliğinin sosyal medya hesabından paylaşılan açıklamaya göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinin verileri doğrultusunda, kentte hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 ila 10 derece altına inmesi ve 12 Nisan'a kadar en düşük hava sıcaklığının eksi 2 derece olması bekleniyor.

Soğuk havayla birlikte, yüksek kesimler başta olmak üzere il genelinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlarının görüleceği tahmin ediliyor.

Açıklamada, vatandaşlar, kar yağışı, buzlanma ve gece sıcaklıklarında ani düşüşe bağlı zirai don olumsuzluklarına karşı uyarıldı.

MARMARA VE EGE İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Manisa ve Tekirdağ için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

AA, NTV

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara