Bakan Soylu: Kürt düşmanı kim?
Seçimlerin yaklaşmasıyla algı operasyonları dur durak bilmiyor. Son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kürtler üzerinden algı operasyonu yapmaya çalışanlara sert tepki gösterdi.

Oluşturma Tarihi: 2022-11-19 10:27:11

Güncelleme Tarihi: 2022-11-19 11:16:11

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 2023 Yılı Bütçe Görüşmelerinde önemli açıklamar yaptı.

Kürtler üzerinden yürütülen algı operasyonuna sert tepki gösteren Süleyman Soylu, "Kürt düşmanı kim? Çocukları 6 yaşında, 9 yaşında dağa çıkarıp eline kalaşnikof veren mi Kürt düşmanı, o çocuklar mühendis olsun, doktor olsun diye bütün dünyanın egemenliğini karşısına alan mı Kim Kürt düşmanı?" ifadelerine yer verdi.

İçişleri Bakanı Soylu, şöyle devam etti:

"Bu ülkede kimse Kürt'üm diyemiyordu. Bugün Recep Tayyip Erdoğan sayesinde, bugün Cumhur İttifakı sayesinde herkes Kürt'üm diyor. Önceden Aleviyim diyemiyorlardı insanlar. Bugün Aleviyim diyorlar. Bugün bu insanlar 28 Şubat sürecinden çok iyi biliyorum, dindar devletten korkuyorlardı. Öyle bir noktaya gelmişti ki insanlar... Bugün herkes kendini ifade edebilir bir hale geldi. Eğer terör çizgisine bakıyorsa, eğer PKK'yı reddediyorsa bizim için insanlarımız Alevisi de, Kürt'ü de, Sünnisi de hepsi bu memleketin insanı. Siz insanları ayırarak, siz insanları bir şekilde farklı bir noktaya getirerek, Türkiye'yi bölerek, parçalayarak bir yere getirebileceğinizi sanıyorsunuz. Biz sizin oyununa düşmeyiz."