Dolar

33,9932

Euro

38,0312

Altın

2.830,45

Bist

9.975,61

Bakanlıktan 'Nuray Babacan' açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 'Gerilimin nedeni Beştepe’deki toplantı' başlıklı haberin tamamen gerçek dışı olduğunu bildirdi.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-08-22 09:29:40

Bakanlıktan 'Nuray Babacan' açıklaması

3_484

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Gazete Pencere'de Nuray Babacan imzasıyla yayımlanan 'Gerilimin nedeni Beştepe'deki toplantı' başlıklı haber tamamen gerçek dışı olup, gazetecinin kendi hayal dünyasının ürünüdür. Haberde iddia edildiği gibi bir toplantı kesinlikle gerçekleşmemiştir." ifadesi kullanıldı.

2_813

Ekonomi yönetiminin uygulamakta olduğu programı sabote etmek amacıyla dedikodu ve yalan hikaye uydurma gayretinin başladığının gözlemlendiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu nedenle kamuoyunun, kaynak belirtilmeden, 'kulis' adı altında ortaya atılan bu tür masa başı uydurma haberlere itibar etmemesi önem teşkil etmektedir. Bu tarz spekülatif içerikli haberler hakkında da hukuki haklarımız kullanılacaktır."

BABACAN'IN MEHMET ŞİMŞEK YAZISI

Gazete Pencere'den Nuray Babacan, Ocak ayında yayımlanan "Erdoğan'dan Mehmet Şimşek'e seçim talimatı: Kesenin ağzını aç" başlıklı yazısında ise, "Yerel seçimlerde avantajlı çıkmak isteyen iktidar partisi, kesenin ağzını açmak istiyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekibi ise temkinli. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi aynı düşünmüyor. Erdoğan'ın 31 Mart'a kadar kısıtlamaların kaldırılması ve ‘kesenin ağzının açılmasını' istediği, bunu da direkt Mehmet Şimşek'e söylediği anlatılıyor. Yani, Şimşek'in iki hafta önce yaptığı sosyal yardımların doğru kullanılması ve kamu harcamalarının sınırlandırılması uyarısının tam tersi planlanıyor…" ifadelerini kullandı.

Babacan'ın iddiaları DMM ve Şimşek tarafından yalanlanmıştı.

SON VİDEO HABER

Mısırlı kiracı evinde ölü bulundu

Haber Ara