Dolar

34,2342

Euro

37,1458

Altın

2.980,68

Bist

9.002,34

Bankalara 3 Milyar liralık komisyon cezası

Ticaret Bakanlığı, bankaların fazla komisyon ve masraf alması nedeniyle 3 milyar liralık ceza verdi. Tüketicilere ücret iadeleri başlayacak.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-18 07:30:25

Bankalara 3 Milyar liralık komisyon cezası

Ticaret Bakanlığı, denetimler sonucunda tüketicilerden fazla ücret, masraf ve komisyon alan bankalara toplamda 3 milyar 184 milyon 471 bin 852 lira ceza uygulandığını duyurdu. Bakanlık, bankaların mevzuata uymalarını sağlamak ve vatandaşların haklarını korumak için çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.

BANKALARIN HATALI UYGULAMALARI CEZALANDIRILDI

Ticaret Bakanlığı, denetimlerde bankalar tarafından EFT, havale, FAST, kıymetli maden transferleri gibi işlemlerde tüketicilerden fazla ücret tahsil edildiğini tespit etti. Açıklamada, "Bu finansal kuruluşlar tarafından fazla tahsil edilen ücretlerin tüketicilere iadesine yönelik gerekli çalışmalara başlanmıştır" denildi.

BANKALAR 495 MİLYAR LİRA KAZANDI

Türkiye Bankalar Birliği'nin Haziran 2024 raporuna göre, bankaların faiz dışı gelirlerinden elde ettiği ücret ve komisyon gelirleri 495 milyar liraya ulaştı. Bu gelirlerde yıllık artış %162 olurken, faiz gelirleri sadece %23 arttı. Bu, bankaların tüketicilerden aldığı ücret ve komisyonların boyutunu gözler önüne serdi.

HAKEM HEYETLERİNE BAŞVURUN

Tüketiciler, fazla ücret tahsilatı konusunda şikâyetlerini önce ilgili bankaya, sonuç alınamaması durumunda ise Merkez Bankası, Türkiye Bankalar Birliği veya Katılım Bankaları Birliği nezdindeki hakem heyetlerine iletebilecekler. Bakanlık, tüketici memnuniyetini sağlamaya yönelik adımların atılacağını belirtti.

SON VİDEO HABER

Aksaray'da yolcu otobüsü kazası: 4 ölü

Haber Ara