Dolar

34,9466

Euro

36,7211

Altın

2.977,22

Bist

10.125,46

Baykal neden Almanya'ya gitti?

Deniz Baykal, beyninde ödem oluşmasının ardından kaldırıldığı İbni Sina Hastanesi’ndeki 51 günlük tedavinin sonunda rehabilitasyon ve fizik tedavi amacıyla Almanya’ya gitti. Bu durum uzmanları ikiye böldü. “Türkiye yetersiz” diyen de var, bu tercihi alışkanlığa bağlayan da...

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-06 06:48:05

Baykal neden Almanya'ya gitti?

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, beyninde ödem oluşmasının ardından kaldırıldığı İbni Sina Hastanesi'ndeki 51 günlük tedavinin sonunda rehabilitasyon ve fizik tedavi amacıyla Almanya'ya gitti.

Baykal, uğradığı silahlı saldırı sonucu başından yaralanan sanatçı İbrahim Tatlıses'in de terapisinin yapıldığı Berufsgenossenschaft Murnau Hastanesi'ni tercih etti. Neurorehabilitasyon bölümünde tedavi olacağı belirtilen Baykal'ın terapisinin Tatlıses'in de doktoru olan Marc Shaan tarafından yapılacağı öğrenildi.

1953'te Bavyera eyaletinde kurulan Berufsgenossenschaft Murnau'nun öne çıkan uzmanlık alanları omurga ve omurilik ameliyatları. Bunun yanında uzun süreli tedavi ve rehabilitasyon hizmetleri de hastanede yapılıyor.

Türkiye'nin sağlıkta geldiği seviyeye rağmen Tatlıtes'in ardından Baykal'ın da Almanya tercihi “Neden yurtdışı?” sorusunu gündeme getirdi.

Karar'dan Işıl Çalışkan'a konuşan Uzmanlar farklı görüşlere sahip:

"AVRUPA'YA GÖRE İLERİDEYİZ"

Medical Park Bahçelievler Hast. Beyin ve Sinir Cerrahisi Böl. Yrd. Doç. Dr. Kenan Kıbıcı:

Beyin kanamaları ya da nörolojik hastalıklar sonucunda oluşan felç hadiselerinde rehabilitasyon için ülkemizde çok iyi bir merkez var. Bu merkez Beykent/Ankara'da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin rehabilitasyon merkezidir. Bu merkezde olmayıp yurt dışında olan hiçbir şey yok. Hem ortopedik rehabilitasyon hem de nörolojik rehabilitasyonlar bu merkezde başarıyla yapılıyor. Tabii Amerika'daki bazı merkezlere göre biraz daha ekipman eksikliğimiz olabilir. Ancak Avrupa'ya göre ilerideyiz.

"MEDYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE ZOR"

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Cengiz Aslan:

Toplumda göz önünde olan insanların beyinlerinde uğradıkları yaralanmalardan dolayı oluştuğu problemleri halkın ve medyanın merakı içinde aylar sürecek bir tedavi yapmanın zor olacağını takdir edersiniz. Tatlıses tedaviyi burada olsaydı o kadar konsantre bir fizik tedavi mümkün olmazdı. Biz rehabilitasyonda çok ileri değiliz. Almanlar bu alanda en iyilerden. Göz önünde bu insanların da orayı tercih etmeleri gayet normal. Çok ileri kliniklerimiz var ama sayısı çok az. Doktor sayımız bile yeterli değil.

"DONANIM VAR, ELEMAN YOK"

Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Hürriyet Yılmaz:

Ülkemizde tüm tıp branşları uluslararası standartların üzerinde. Türkiye üç binin üzerinde fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanı ile Avrupa'nın birçok ülkesinden daha fazla alan uzman hekime sahip. Fizyoterapist sayımız da altı binin üzerinde. Az sayıda kaliteli hizmet veren Ankara GATA, Ankara ve İstanbul Rehabilitasyon Merkezleri tanı, tedavi ve rehabilitasyon için etkin iken hasta bakım hizmetleri ve ara eleman eksikleri yaşanıyor. Ünlülerin ülkemizde uygun ve yeterli tedaviyi alabilecekken yurt dışını tercih sebebi ülkemizdeki değerleri tam tanımamaları, diğer ülkelerdeki tedavilerin ve ekipmanların bizden üstün olduğunu sanmaları ya da kişisel tercihleridir.

 

SON VİDEO HABER

Iğdır'da AK Parti İl Başkanlığı binasına molotoflu saldırı

Haber Ara