Bebek ölümüne neden olan çetenin korkunç itirafları
Korkunç Yenidoğan Çetesi soruşturmasında, Dr. Malik Türkay Esin'in açıklamaları, sağlık camiasını sarsan dehşet verici detayları ortaya koydu. Bebek ölümleri üzerine kurulan bu çetenin faaliyetleri, tüm sağlık sistemini tehdit ediyor!

Oluşturma Tarihi: 2024-10-19 13:07:49

Güncelleme Tarihi: 2024-10-19 13:09:29

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Dr. Malik Türkay Esin, bebekleri doğum sonrası özel hastanelere sevk ederek ölümlerine neden olan Yenidoğan Çetesi hakkında yaptığı açıklamada, "Kayıtları dinlemesem, görmesem, bunun bir korku filmi kasıtlı ya da sağlık camiasını kirletmek amacıyla yapılabilecek bir iş olduğunu düşünürdüm" ifadelerini kullandı. Bu durumun insanlık açısından kabul edilemez bir patoloji olduğunu vurguladı.

İLK TESPİTLER VE İDDİALAR

Dr. Esin, soruşturmanın SGK dolandırıcılığı şüphesiyle başladığını belirterek, bebek ölümlerinin İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulan komisyon ile ortaya çıkarıldığını ifade etti. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 22'si tutuklu 47 şüphelinin yer aldığı çetenin araştırmaları sonucunda, bebeklere yönelik korkunç olayların kaydedildiğini söyledi.

GİZLİ VE HIZLI OPERASYON

Dr. Esin, İstanbul'daki sağlık kurumlarının her yıl düzenli olarak denetlendiğini ancak bu soruşturmanın gizli yürütüldüğünü belirtti. İlgili kurumlarla iş birliği yaparak gerekli delilleri topladıklarını ve bu süreçte emniyetle birlikte hareket ettiklerini aktardı.

KORKUNÇ BULGULAR

Dr. Esin, "İşin ciddiyetini öğrendiğimizde, dönemin İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu'na çıkarak, 'Böyle bir CİMER şikayeti var. Yaptığımız denetim ve araştırmalar da bu ihbarı doğruluyor' dedik. Kendisi destek oldu" dedi. Ayrıca, olayın ciddi boyutunu anlamanın, yapılan dinlemelerle mümkün olduğunu ifade etti.

HAYAT KURTARANLARLA KABAHATLİLERİ AYIRMAK GEREK

Dr. Esin, sağlık camiasında bu tür çürük elmaların bulunmasının doğal olduğunu ancak tüm sağlık çalışanlarının bu olaylarla aynı kefeye konulmasının büyük bir haksızlık olduğunu söyledi. "İstanbul'da her gün yüzlerce bebek doğuyor ve kurtarılıyor. Bu kişilerin sağlıkçı, doktor, yenidoğan camiasının içinden bile sayılmaması gerekiyor" ifadeleriyle düşüncelerini dile getirdi.