Dolar

34,2863

Euro

37,0253

Altın

3.028,14

Bist

8.908,47

Bulgaristan seçimleri için Avcılar da sandık kuruldu!

Bulgaristan daki siyasi kriz nedeniyle 7. seçim yapılıyor. Çifte vatandaşlık hakkına sahip Bulgar vatandaşları için Avcılar da iki okulda oy sandığı kuruldu. Saat 07.00 de başlayan oy verme işlemi, 20.00 de sona erecek.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-27 18:18:38

Bulgaristan seçimleri için Avcılar da sandık kuruldu!

Bulgaristan'daki siyasi istikrarsızlık, iki yıl içinde yedinci kez seçim yapılmasına neden oldu. Çifte vatandaşlık hakkına sahip olan ve İstanbul Avcılar'da yaşayan Bulgar vatandaşları için iki okulda sandık kuruldu.

Bulgaristan'da hükümetin bir türlü kurulamaması nedeniyle seçim süreci sık sık tekrarlanıyor. “Seçim sürecindeki belirsizlik, halkın istikrar beklentisini daha da artırıyor.” Avcılar'da yaşayan çifte vatandaşlar, 7. seçimde de oy kullanma hakkını elde etti. Sabah 07.00'de başlayan oy verme işlemleri, akşam 20.00'de sona erecek. Seçim sonuçlarının ise Bulgaristan'daki siyasi dengeyi nasıl etkileyeceği merak konusu.

AVCILAR'DA İKİ OKULDA OY SANDIĞI

Avcılar'da Bulgar vatandaşlar için iki farklı okulda oy sandıkları kuruldu. Yüksek katılım beklentisiyle açılan sandıklarda, halkın demokratik hakkını kullanması için geniş imkanlar sağlandı. Bulgaristan'daki siyasi krizin Türkiye'deki çifte vatandaşları da etkilediği belirtilirken, oy kullanım süreci sorunsuz bir şekilde devam ediyor.

BULGARİSTAN'DAKİ SEÇİMLERİN ETKİSİ

Bulgaristan'da yaşanan siyasi istikrarsızlık, halkın huzur ve güven arayışını derinleştiriyor. Seçim sonuçlarının ise hükümet kurulmasına katkı sağlayıp sağlamayacağı belirsizliğini koruyor. Avcılar'da yaşayan Bulgar vatandaşlar, Bulgaristan'daki bu sürecin çözülmesini umut ederek oylarını kullanıyor.

SON VİDEO HABER

İzmir'de markette kedi ve yavruları mama yerken yakalandı

Haber Ara