Dolar

34,0031

Euro

37,8957

Altın

2.823,22

Bist

9.577,46

Bunların derdi Narin olabilir mi?

Diyarbakır'da 19 gündür aranan 8 yaşındaki Narin'in cansız bedeni bulundu. Türkiye'nin haftalardır takip ettiği olayla ilgili 4 savcı görevlendirildi, 21 kişi gözaltında. Narin'in bulunduğu saate kadar sosyal medyada ortaya atılan iddialar tartışma konusu oldu.

1 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-09 09:59:36

Bunların derdi Narin olabilir mi?

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, kaybolduktan 19 gün sonra bulunan Narin Güran hakkında bazı medya mensuplarının ortaya attığı iddiaları eleştirdi.

BUNLARIN DERDİ NARİN OLABİLİR Mİ?

Sosyal medyada verilen peşin hükümlerden ağzı defalarca yanan halkımız ve medya ise yine aynı hatada ısrar ediyor.

Emekli gazetesi ilk günden beri "Narin Kuran kursu'na giderken kayboldu" vurgusuyla faturayı malum adrese çıkartmanın peşinde.
Ürkek ırkçısı, "Yine aynı bölge" diyerek, feodal yapı eleştirisi ayağına Kürtleri, Doğuluları yaftalıyor. Kardeşin, ailenin tüm köyün, hatta annenin bile Narin'in ölümünü gizlemek için organize olduklarına dair korkunç iddialar ortaya çıkmış gerçekler gibi dillendiriliyor.

Günlerdir arama çalışmaları yapan jandarmanın, itfaiyenin çevreye "yalandan" baktığını iddia eden bile var.

Doğunun Paris'inde doğduğu halde çıktığı kabuğu beğenmeyen medyanın yarım porsiyon Frankofonu ise tüm Türkiye'yi mahkum etmenin peşinde.

"Türkiye'de her yıl 10 bin çocuk kayboluyor" dediği videosu, kitlesi tarafından "İşte gazetecilik budur", "Bu sayılar neden halktan gizleniyor" nidalarıyla elden ele yayılıyor.

Bu çocuklardan kaçı, medyadaki kanlı kalemlerin nefret söylemiyle haşere gibi tarif ettiği Suriyelilerin çocuklarıdır, bilemiyorum. Ne var ki çığırtkanın amacına hizmet etmediği için üstünü örttüğü bu istatistiğin devamı da var.

MISSING

Children Europe'ın verilerine göre Avrupa Birliği ülkelerinde her yıl kaybolan çocuk sayısı 250 bin. Bu sayı dünya genelinde 3 milyona çıkıyor. Her iki dakikada bir çocuk kayboluyor diyebiliriz.Sorun büyük, öyle ki 25 Mayıs "Uluslararası Kayıp Çocuklar Günü" ilan edilmiş.

Ancak bu veriler, manipülatörün ima ettiği gibi kaybolduktan sonra ölü bulunan çocukların sayısını göstermiyor. İstatistiklere göre her yüz çocuktan biri ölü bulunuyor.

Belki de pasaportunu taşıdıkları ülke "pedofili cenneti" ilan edilse rahatlayacaklar, aşağılık komplekslerinin verdiği acı azalacak... Kesin olan ise söylediklerinin aksine dertlerinin çocuklar, Narin olmadığı.

İDAM ÇÖZÜM MÜ?

Bütün siyasiler Narin'in ölümüyle ilgili sert mesajlar veriyorlar. BBP Genel Başkanı Destici de "Ona bu ölümü yaşatan, bunu yapan için adalet işleyecek idam gelecek. Bu kötülüğü yapanı ibreti alem için sallandıracaksın. Bir daha hiç kimse aklında küçücük çocuklarımızın canına ırzına tasallut etmeyi aklından dahi geçiremeyecek" diyor.

Dünya'da çocuklar konusunda en hassas olan ülkelerden birisi ABD.

Bu konu kırmızı çizgileri. Pedofili suçluları ömürleri boyunca teşhir ediliyor. Bir mahalleye taşındıklarında çevre sakinleri uyarılıyor.
Ne var ki idam cezasını hala uygulayan devletlerden olan ABD'deki bu özen istenilen sonucu vermiyor. Ülkede her yıl kaybolan çocuk sayısı 800 bin civarında.

Haber Ara