Dolar

34,1497

Euro

37,9944

Altın

2.881,53

Bist

9.922,41

Bursa'da eğitim uçağı düştü: İki pilot hayatını kaybetti

Bu üzücü olay, havacılık camiasını ve sevenlerini derinden etkiledi. Kazanın nedenleri hakkında soruşturma sürüyor.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-09-23 13:12:52

Bursa'da eğitim uçağı düştü: İki pilot hayatını kaybetti

Bursa'da eğitim uçağının düşmesi sonucu iki pilot yaşamını yitirdi. Kazanın, Yenişehir Havaalanı apron kısmında iniş-kalkış çalışması sırasında meydana geldiği öğrenildi. Hayatını kaybeden pilotlardan biri olan Ünal Aster'in arkadaşı oyuncu Zafer Algöz, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Güne böyle bir haberle başlamak çok acı. Çok üzdün bizi kaptan," ifadelerini kullandı.

KAZA DETAYLARI

Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada, özel bir uçuş okuluna ait iki kişilik eğitim uçağının düştüğü belirtildi. Kazada pilotlar Ünal Aster (61) ve Emir Gülal Nalcı (42) hayatını kaybetti. Uçağın, Fenix Havacılık'a ait TC-UDI kuyruk numarasıyla iniş çalışması sırasında sol kanadının piste değmesi sonucu takla attığı öğrenildi.

ÜNAL ASTER VE EMİR GÜLAL NALCI

Kazanın ardından yapılan açıklamalarda, adli ve idari soruşturma başlatıldığı kaydedildi. Emir Gülal Nalcı'nın, 2020 yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Uçuş Akademisi'nde ilk yalnız uçuşunu gerçekleştirdiği ve havacılık geleneği gereği pilotlar tarafından hortumla ıslatıldığı görüntüleri de hatırlatıldı.

SON VİDEO HABER

Roketsan'dan kamikaze dronlara karşı yeni silah

Haber Ara