ByLock mesajları ihaneti gözler önüne serdi

FETÖ'cü hainler darbe girişimini inkar etse de ByLock yazışmaları, 15 Temmuz'a ilişkin yaptıkları ihanet planlarını gözler önüne serdi.

2017-06-21 08:41:13

Devletin arşivlerindeki 474 koliden çıkan ByLock yazışmaları, 15 Temmuz darbe girişimini FETÖ'nün yaptığını bir kez daha gözler önüne serdi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 17 milyon 169 mesajı tarayarak hazırladığı ByLock raporu, terör örgütünün üst düzey mensuplarının 15 Temmuz darbe girişimi sürecine yönelik oldukları anlaşılan yazışmalarını ortaya çıkardı. Detayları, Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi'nin "kamikaze hâkimler" kararının gerekçesinde de yer alan raporda; ByLock sisteminin ne olduğu, nasıl yüklenebildiği gibi şimdiye kadar FETÖ iddianamelerine de yansıyan bilgilerin yanı sıra, 17/25 Aralık Aralık darbe sürecini ve 15 Temmuz hain darbesi ile FETÖ bağlantısını ortaya koyacak önemli mesaj çözümleri aktarıldı.

Örgütün yazışmalarda üyelerini motive ettiği de dikkat çekti. Raporda, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nda çözümü yapılan 17 milyon 169 bin 45 mesaj ByLock mesajlarından da örnekler verildi. Raporda, örgütün üst düzey yöneticilerine ait olduğu belirlenen ancak soruşturmalar devam ettiği için açık isme yer verilmeyen ByLock mesajlarından birçoğunun, 15 Temmuz darbe girişimi planlamalarına yönelik olduğu belirtildi.

8 AYRI SOHBET GRUBU

Raporda, şimdiye kadar iddianamelerle kamuoyuna yansıyan ByLock kullanıcı sayısı ve arkadaş grupları sayısına da yer verildi. Sabah'ta yer alan habere göre bu bölümde, FETÖ'cülerin ByLock'ta, "bölge bayan", "etütcüler", "ev ahileri", "imamlarım", "okulcular", "8 abiler", "mesuller" ve "izdivaç" gibi sohbet grupları kurdukları da detaylarıyla aktarıldı.

Faik Tanrıkulu: İsrail'in 450 siber şirketi var, zaman aleyhimize işliyor

İstihbarat Uzmanı açıkladı! Hizbullah neden önlem almadı?

Yeni sisteme sıfır araçlar da dahil oldu!

Gelire göre fatura uygulamasına Prof. Demirtaş'tan tepki

iPhone'ları da patlatırlar mı?

Jandarma ve Emniyet için alınan yeni araçlar tanıtıldı