Dolar

34,2681

Euro

37,6403

Altın

2.910,31

Bist

9.032,48

Cem Garipoğlu'nun açılan mezarı herkesi şaşırttı

Münevver Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması sonrası değerlendirmed bulundu. Epözdemir, 'Hiç yağmur ya da su yok' dediği mezarı Özal'ın açılan mezarı ile karılaştırırken ortaya çıkan tuhaf durumu anlattı.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-07 15:47:58

Cem Garipoğlu'nun açılan mezarı herkesi şaşırttı

Münevver Karabulut cinayetinin faili Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasıyla ortaya çıkan yeni detaylar herkesi şaşırttı. Mağdur ailenin avukatı Rezan Epözdemir, mezardaki garip bulguları ve özellikle kefenin bulunmamasını dikkat çekici bulduğunu belirtti.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen mezar açma (feth-i kabir) işleminde, Garipoğlu'nun cesedinin önemli ölçüde bozulduğu tespit edildi. Ancak en dikkat çekici bulgu, cesedin kefenle sarılı olmamasıydı. Avukat Epözdemir, benzer bir durumda daha önce açılan Turgut Özal'ın mezarında kefenin bulunduğunu hatırlatarak, Garipoğlu'nun mezarında kefenin olmamasını "garip" olarak nitelendirdi.

"KEFEN İZİ BİLE YOK"

"Kefen izi bile yok" diyen Epözdemir, toprağın altında uzun süre kalan bir kefenin mutlaka bazı izlerinin kalması gerektiğini vurguladı. Ancak mezardaki incelemede, kefene ait herhangi bir parça veya iz bulunamadı.

2_947

"Kafatası bir yerde, kemikler bir yerde ve toprağın üzerine serpişmiş bir poşet var" diyen Epözdemir, cesedin parçalanmış halde olduğunu ve bu durumun da ayrı bir merak konusu olduğunu belirtti.

GARİPOĞLU AİLESİ GELMEDİ

"Aileyi temsilen sadece avukatları katıldı" diyen Epözdemir, Garipoğlu ailesinden kimsenin mezar açma işlemine gelmemesini de eleştirdi.

5_206

"Mezar taşı ortada, mezarlık son derece bakımsız" diyen Epözdemir, Garipoğlu ailesinin oğlu için gösterdiği ilgi ile mezarın bakımsız hali arasındaki çelişkiye dikkat çekti.

Bu yeni gelişmeler, kamuoyunda yeniden tartışmalara neden oldu. Garipoğlu mezarındaki bu garip bulgular, cinayetin yeni boyutlarını ortaya çıkarabileceği gibi, komplo teorilerini de güçlendirebilir.

3_565

NOW TV'ye konuşan Epözdemir şu ifadeleri kullandı;

TESTERELİ PAYLAŞIM VURGUSU

"Mezar taşı da çok bakımsız. Bir yandan siz bu cinayetin üzerine kıymet kutsiyet atfediyorsunuz, kanlı kanepenin üzerinde fotoğraf veriyorsunuz, testereli paylaşımlar yapıyorsunuz, musluklu paylaşımlar yapıyorsunuz, Münevver'in katledildiği 3 Mart'ta kutlamalar yapıyorsunuz diğer taraftan bu kutsiyet kıymet atfettiğiniz cinayetle ilgili, cinayetin faili olan böyle canavar ve eziyet çektirerek cinayeti işlemiş olan oğlunuzun mezarı bu halde. Mezar taşı ortada, mezarlık son derece bakımsız."

"KEFEN YOK, BEZ PARÇASI YOK"

"11.08'de mezarı kazmaya başladık. 11.32 gibi yaklaşık Cem Garipoğlu'nun cesedine ulaşıldı. Birinci kat bomboştu. İkinci kata geçildi. İkinci katta açıkçası ceset bütünlüğü bozulmuş. Adli tıpçılar şaşırdı. Çünkü hiç yağmur ve su yok. Su almamış yağmur almamış 10 yıldır. Kefen yok, bez parçası yok... Kafatası vardı bir köşede, kemikler vardı.

4_336

Büyük kemikler köşelerde ve küçük kemikler hakeza vardı. Bir de 30x30 ebatında bir poşet vardı. Ona da anlam veremedik. Tutanaklara kefenin olmadığı bir bez parçasının olmadığı geçti. Keşif tutanağında ve feth kabir tutanağında bu var. 30x30'luk bir poşetin olduğu da geçti."

"ÖZAL'IN MEZARINDA VARDI"

"Açıkçası ben çok garipsedim kefenin bulunmamasını. Rahmetli Turgut Özal'ın da mezarı açıldığında ailesinin şüphesi vardı. Sayın cumhurbaşkanının mezarında kefen vardı. Burası çok su almayan bir yer.

Hiç yağmur ve su yok. Dolayısıyla yani kefen bir an için toprağın altında yok olsa ve Kaybolsa dahi mutlaka parçacıkları olmalıydı, olurdu. Ama hiçbir yani kefen izi dahi yok orada. Artı vücut bütünlüğü tamam bozulmuş cesedin ama kafatası bir yerde kemikler bir yerde ve toprağın üzerine serpişmiş bir poşet var."

Kaynak: NowHaber

Haber Ara