Dolar

34,0026

Euro

37,5853

Altın

2.755,98

Bist

9.419,66

CHP'den Dilipak'a Sert Yanıt: 'Hiç Mi Allah’tan Korkmadınız?'

CHP, Yazar Abdurrahman Dilipak'ın CHP lideri Özgür Özel'in silahla vurulduğu yönündeki iddialarına sert bir yanıt verdi. Parti, Dilipak'ın paylaşımlarını 'kuyruklu yalan' olarak nitelendirerek tepki gösterdi.

3 Hafta Önce Güncellendi

2024-08-19 20:45:47

CHP'den Dilipak'a Sert Yanıt: 'Hiç Mi Allah’tan Korkmadınız?'

CHP, yazar Abdurrahman Dilipak'ın CHP lideri Özgür Özel'in bacağından vurulduğunu ve çeşitli komplo teorileriyle dolu bir yazı paylaştığını iddia ederek eleştirdi. Dilipak, sosyal medyada yaptığı açıklamalarda Özgür Özel'in bacağı kırılmadığını, silahla vurulduğunu ve olayla ilgili birçok soru işareti olduğunu öne sürdü. Dilipak, bu iddialarını paylaşırken, "Vuran kişi kim? Neden vurmuş? Bu gerçek neden saklanıyor? Olay yargıya intikal etti mi?" gibi sorular yöneltti.

CHP'nin resmi iletişim hesabı, Dilipak'ın iddialarını alıntılayarak şu yanıtı verdi: "Bu kadar kuyruklu yalanı, iftirayı bir yazıya nasıl sığdırdınız? Pes doğrusu! Bu komplo teorilerini yazarken hiç mi Allah'tan korkmadınız? Günaha girerim diye hiç mi düşünmediniz?"

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, 15 Ağustos'ta TBMM'de yaptığı açıklamada, Özgür Özel'in ayağının kırıldığını açıklamıştı. Dilipak'ın iddialarına karşı CHP, bu tür haberlerin yanlış ve yanıltıcı olduğunu vurgulayarak, gerçeklerin peşinde olduklarını belirtti.

Dilipak, bugün yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Özgür Özel'in bacağı kırılmamış, silahla vurmuşlar! Hay Allah ne oluyor bu memlekette. Vuran kim, niye vurmuşlar. Bu gerçek niçin saklanıyor. Vuran kişi şimdi nerede... Bir Ana muhalefet partisinin genel başkanının başına bu geliyor, kimse işin aslını bilmiyorsa ne yapmak gerek. Vuran aynı partiden biri mi yoksa... Peki Özel vurulurken korumaları nerede, yanında kimse yok mu? Adam yakalandı mı, yakalanmadı mı? Başka yaralanan birileri var mı? Bu iş yargıya intikal etti mi, etmedi ise niçin? CHP parti olarak bu işin peşine düşmeyecek mi?
Bir kişiye yapılan bir haksızlık, aslında bütün bir topluma yöneltilmiş bir tehdittir. 'Kol kırılır yen içinde kalırsa' ya o kollar çolak kalır, ya da kangren olur, kesilir."

Haber Ara