Dolar

34,1623

Euro

38,1653

Altın

2.914,46

Bist

9.777,46

CHP'li Edirne vekili istifa etti! Kaçak sigara krizi büyüyor

Ediz Ün'ün aracında bulunan kaçak elektronik sigara aparatları sonrası istifa etmesi CHP'nin gündemine oturdu. Adli süreç sonuçlanana kadar Ün’ün partiden uzak kalacağı belirtildi. Hukuki sürecin sonucuna göre geri dönüş kararı verilecek.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-09-29 19:07:22

CHP'li Edirne vekili istifa etti! Kaçak sigara krizi büyüyor

CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün, kendisine ait araçta bulunan kaçak elektronik sigara malzemeleri nedeniyle partisinden istifa etti. CHP tarafından yapılan açıklamada, Ün'ün Grup Başkanvekilleri ile yaptığı görüşmenin ardından, adli süreç tamamlanana kadar partiden istifa etme talebinin uygun görüldüğü ifade edildi.

Vekil Ün'den İstifa Kararı

CHP'nin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Genel Başkan Özgür Özel'in talimatıyla, Ediz Ün'ün partisinden istifasının talep edildiği belirtildi. CHP açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Genel Başkanımız Sn. Özgür Özel'in talimatıyla geçtiğimiz hafta kamuoyuna yansıyan olaya ilişkin olarak Edirne Milletvekilimiz Ediz Ün, Grup Başkanvekillerimiz ile bugün bir araya gelmiştir. Yapılan görüşmede Sn. Ün, adli süreç tamamlanana kadar partimizden istifa etmeyi talep etmiş, bu talebi uygun görülmüştür.”

Kaçak Elektronik Sigara Aparatları Bulunmuştu

20 Eylül'de Edirne'de, Ediz Ün'e ait araçta yapılan aramada, çok sayıda gümrük kaçağı elektronik sigara aparatı ele geçirilmişti. Vekil Ün, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kaçak ürünlerin varlığından haberi olmadığını ve savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

SÜRECİN SONUCU BEKLENİYOR

CHP'nin açıklamasında, hukuki sürecin sonucuna göre Ediz Ün'ün partisine geri dönüp dönmeyeceğine karar verileceği de vurgulandı. Bu durum, hem partiyi hem de Edirne Milletvekilini yakından ilgilendiren önemli bir sürecin başlamasına neden oldu.

Haber Ara