Dolar

34,1701

Euro

37,2075

Altın

2.937,37

Bist

8.956,03

CHP'li Sena Kaleli: “Trol Tespit Dairesi kurulacak'

CHP eski milletvekili Sena Kaleli, iktidara geldiklerinde sosyal medyaya yönelik projelerini yazdı. Sosyal medyadaki 'trol' hesapları takibe alacaklarını belirten Kaleli, bu tür hesaplara yönelik 'Trol Tespit Dairesi' kurulacağını duyurdu.

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-03-09 18:17:00

CHP'li Sena Kaleli: “Trol Tespit Dairesi kurulacak'

CHP'li Kaleli, “Trol Tespit Dairesi" projesi ile "trol" hesapların "yıllık maaşlarına faizi ile birlikte" el konulacağı detayını paylaşırken, söz konusu projeyi Anayasa'nın 26. maddesine dayandırdı.

Ekran Alıntısı_35

"Trol Tespit Dairesi" kurulacak"

CHP'li Kaleli, Twitter hesabından konuya ilişkin bir dizi paylaşımda bulunarak şunları söyledi:

"Kurulacak “Trol Tespit Dairesi” tarafından tespit edilen trollerin aldığı senelik tüm maaşları hesaplanıp yasal faizi ile geri alınacak. Anayasanın 26. Maddesini ihlalden ve insanların ifade özgürlüklerine saldırı, taciz ve tehditten yargılanmaları yolu açılacak."

"Batılı kuruluşlarla ortak çalışma masası"

"Bu kurulacak daire faaliyetlerini @elonmusk Twitter, TwitterTurkiye, facebook ve Siber Suçlar kapsamında ortak güvenlik çalışma masasının “dijital terör” başlığı altında yürütülecek."

“Medya, Siyaset, Finans, Spor ve İş dünyası bağlantıları”

"Birleşmiş Milletler ve Avrupa Parlamentosunda “Dijital Terörün” uluslararası bir tehdit olduğu,

“Trol Tespit Dairesi” araştırmaları sonucunda ortaya çıkan bu yapıların nasıl bir oluşum içinde olduğu “Medya, Siyaset, Finans, Spor ve İş dünyası” ile organik bağının ne seviyelere ulaştığı? gibi konuların gündeme alınması çalışmaları yapılacak."

"Çetemetre ve Trolmetre projesi"

Kaleli, bir sonraki paylaşımında ise "çetemetre-trolmetre" adını verdiği projeye ilişkin şu ifadeleri kullandı:
"Çetemetre projesine ek olarak, Trolmetre projesinden elde edilen gelir ile deprem bölgesinin kalkınması sağlanmalı, depremzede vatandaşlarımıza ücretsiz konutlar yapılmalı."

Ekran Alıntısı_36

Ekran Alıntıs

Haber Ara