'Çocuk gelin meselesini layıkıyla konuşabilecek miyiz?'
Yeni Şafak Yazarı Fatma Barbarosoğlu, 'istismar tasarısı' tartışması ile gündeme gelen 'çocuk gelin' meselesini köşesine taşıdı.

Oluşturma Tarihi: 2016-11-23 10:34:29

Güncelleme Tarihi: 2016-11-23 10:34:29

TİMETURK | HABE RMERKEZİ

Konu ile ilgili tasarıya "Muhafazakar kesimde" destek verenlerin çoğunluğunun erkekler olduğunu belirten Barbarosoğlu, "Hem AK Parti içinde hem de sosyal medyada kadınların, kız çocuklarının evlenme yaşını dert edindiklerini" fakat "muhafazakar erkeklerin kes yapıştır bir anlayışla Hz. Ayşe validemizin yaşını ortaya getirme tavrını sürdürdüklerini" yazdı.

İşte Barbarosoğlu'nun o ifadeleri:

"KARİYERİST KADINLAR"

Muhafazakar erkek bakışı, gündelik hayatın sıkıntılarını dert etmeden yaşama becerisi geliştirmede bir hayli mahir. Hayat modernleştikçe evlilik yaşı gecikiyor mu dediniz, hemen suçlamaları hazır, kariyerist kadınlar yüzünden.

"SOSYAL HAYATIN DEĞİŞİMİNİ GÖREMEMEK"

Sosyal hayatın değişimini göremeyenlerin anlayabileceği cümleleri kurmak inanın hiç kolay değil.

"KADEM" FAKTÖRÜ

Şu hususun altını kalınca çizelim lütfen: KADEM'in öncülüğü olmasaydı, toplumsal mutabakat net bir şekilde ortaya çıkmayacaktı büyük ihtimal. Yasa tasarısına itiraz eden KADEM değil de başka bir sivil toplum örgütü olsaydı, bir yiğit eleştiride bulundu vay geldi başına denirdi. KADEM'in dirayetli duruşu ile toplumsal mutabakat için STK'ların ne kadar önemli olduğunu bir kere daha idrak ettik.

"RASYONEL DİL"

Sürekli tekrarladığım bir cümle var, müsaadenizle bir defa daha tekrarlayayım: uzun vadede en hakiki müttefik rasyonel bir dil üzerinden ortaya konan eleştiridir.
Rasyonel dil üzerinden inşa edilen eleştiri geleneğine sahip değiliz maalesef. Eleştiri, rasyonel dil ile yapılmayıp kaz gelecek yerden tavuk esirgeme/esirgememe faydacılığında sürdürülünce, ortaya mutabakat değil gayri ahlaki bir bölünme çıkıyor. Dikkat ederseniz ideolojik demedim. Meselenin ideoloji ile bir alakası yok.