Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya sert çıkış: Tarikattaki 'uygulamalar' tepki çekiyor

Cübbeli Ahmet, İsmailağa Tarikatı’na sert eleştirilerde bulundu. Çocuklara zorla beddua ettirildiğini ve gece 03.00’te teheccüd namazına kaldırıldıklarını iddia eden Ünlü, tarikat içindeki uygulamaların kontrolsüz olduğunu vurguladı.

2024-09-24 17:18:10

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun ölümünden sonra iç karışıklıklarla gündeme gelen İsmailağa Tarikatı, son dönemde bölünmeler ve tartışmalarla sarsılmaya devam ediyor. Tarikatın medyatik yüzü olarak bilinen, fakat liderlik mücadelesi sonrası tasfiye edilen Cübbeli Ahmet Mahmut Ünlü, son açıklamalarıyla dikkatleri yeniden üzerine çekti. Ünlü, İsmailağa'ya yönelik ağır eleştirilerde bulunarak tarikat içindeki bazı uygulamaları deşifre etti.

NAMAZDAN SONRA KÜFÜR VE BEDDUA ETTİRİLDİĞİ İDDİASI

Cübbeli Ahmet, "İsmailağa'ya bağlı medreselere neden talebe verilmemeli?" başlıklı açıklamasında, tarikat içinde çocuklara yönelik zorlayıcı uygulamalar yapıldığını iddia etti. Ünlü, “Namazlardan sonra çocuklara bana beddua ettiriliyor, sinkaflı ifadelerle küfür ettiriliyor” diyerek şok edici bir itirafta bulundu. Ayrıca, çocukların hafızlık eğitimine 4 yaşında başlatıldığını belirten Ünlü, tarikatın eğitim metotlarını da eleştirdi.

‘03.00'TE TEHECCÜDE KALDIRMAK ÇOCUKLARIN VERİMLİLİĞİNİ AZALTIYOR'

Cübbeli Ahmet, İsmailağa medreselerinde hafızlık yapan çocukların sabahın erken saatlerinde teheccüd namazına kaldırılmasını da sert bir dille eleştirdi. "10 yaşındaki bir çocuğu gece 03.00'te teheccüde kaldırmak doğru değil. Bu yaşta çocukların bu kadar erken saatte namaz kılmaları verimlerini düşürüyor" ifadelerini kullanan Ünlü, bu uygulamaların kontrolsüz olduğunu ve çocuklar üzerinde olumsuz etkiler bıraktığını belirtti.

'RABITA DAYATILIYOR, BEDDUA ETTİRİLİYOR'

Ayrıca Ünlü, medreselerde öğrencilere belirli dini ritüellerin dayatıldığını ve bu kapsamda kendisine yönelik beddualar ettirildiğini iddia etti. "Sen milletin çocuğuna zorla rabıta yaptırıyorsun, Cübbeli'ye lanet okutturuyorsun. Namazlardan sonra ana avrat sövdürtüyorsun" sözleriyle tarikat içindeki uygulamalara sert tepki gösterdi.

Kaynak : Gerçek Gündem

'Şeyda, annesine şehit olacağım demişti'

Kuzeni, TikTok fenomeni Kübra Aykut'u anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Daha neyi bekliyorsunuz?

Ankara'da polisle çatışma: 1 ölü, 1 yaralı

Şeyda polisi öldüren saldırganın annesi konuştu

Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya sert çıkış: Tarikattaki 'uygulamalar' tepki çekiyor