Dolar

34,2641

Euro

37,4063

Altın

2.919,74

Bist

8.703,87

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Anayasa'nın ilk dört maddesiyle sorunumuz yok'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa'nın ilk dört maddesiyle ilgili sorunun olmadığını belirtti ve yeni anayasa çağrısına tüm siyasi partilerin yapıcı cevap vermelerini istedi.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-15 08:06:06

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Anayasa'nın ilk dört maddesiyle sorunumuz yok'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Anayasa'nın ilk dört maddesiyle ilgili herhangi bir sorunlarının olmadığını belirtti. Erdoğan, "Yeni anayasa çağrımıza tüm siyasi partilerden yapıcı cevap bekliyoruz. İlk dört madde üzerinden tartışmaların sürece katkı sağlamadığını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Türkiye'nin son dönemde siyasette bir yumuşama atmosferine girdiğini ve millî meselelerde ortak bir payda arayışlarının arttığını söyledi.

İLK 4 MADDEYLE İLGİLİ SORUNUMUZ YOK

Yaklaşık üç saat süren Kabine Toplantısı'nın ardından basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa'nın ilk dört maddesi üzerine yapılan tartışmaların gereksiz olduğunu belirtti. Cumhur İttifakı ve partisinin Anayasa'nın bu maddeleriyle ilgili bir sıkıntısının olmadığını vurgulayan Erdoğan, şu sözleri dile getirdi: “Cumhur İttifakı ve partimizin Anayasa'nın ilk dört maddesi ile sorunu yok. Bu maddeler üzerinden tartışmaların da yeni anayasa sürecine katkı sağlamadığını belirtmek isterim.”

SİYASETTE YUMUŞAMA İKLİMİ

Erdoğan, Türkiye'de siyasetin son dönemde bir yumuşama dönemine girdiğini ifade ederek, millî meselelerde ortak paydada buluşma arayışlarının arttığını belirtti. "Terör ve şiddetin Türk siyasetini esir almasının önüne geçmek için bir kapı aralandı. Ancak bu atmosferi henüz meyveye durmadan zehirlemeye yönelik provokatif girişimlerle karşılaşıyoruz. Partisi tarafından dışlanmış bazı eski siyasetçilerin bu yumuşama atmosferini hedef almasını asla iyi niyetli bulmuyoruz" dedi.

"YASA'YA UYGUN HAREKET ETMELİYİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplumun geniş bir kesimi tarafından kabul gören anayasal düzenlemelerin, Türkiye'nin demokratik geleceği için önemli olduğunu belirtti. “Önyargıların esiri olarak ileri demokrasi hedefimize varılamayacağını herkesin idrak etmesini bekliyoruz. Bu süreçte tüm siyasi partilerden yeni anayasa çağrımıza yapıcı cevap vermelerini temenni ediyoruz" dedi.

KİBİRLİ İDARECİYE TOLERANS YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kaymakamlık Kura Töreni'nde yaptığı konuşmada, devletin halka hizmet etmesi gerektiğini vurguladı. Erdoğan, "Devlet, milletinin hizmetindedir. Halktan kopuk idareciye tahammülümüz yok. Kibirli idareciye tolerans göstermeyiz" diyerek, kaymakamların görev yerlerindeki vatandaşları birer aile ferdi gibi kabul etmeleri gerektiğini belirtti.

Haber Ara