Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölge üzerine ameliyat yapılmasına izin vermeyeceğiz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadelede kararlılığını yineleyerek, insanlık cephesinde yer alan tüm halklara selam gönderdi.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-09 12:36:37

Güncelleme Tarihi: 2024-10-09 13:40:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Önemli Mesajlar
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda dikkat çeken açıklamalar yaptı. Sel felaketi yaşayan Bosna-Hersek'e geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, teröre ve şiddete karşı kararlılığını vurguladı.

BOŞNA HERSEK'E GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİ
Erdoğan, sel felaketi nedeniyle Bosna-Hersek halkına geçmiş olsun dileklerini iletti. AFAD ve TİKA'nın hızlı bir şekilde harekete geçtiğini belirten Erdoğan, "Bosnalı kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız," dedi.

6-8 EKİM OLAYLARINA DEĞİNDİ
Cumhurbaşkanı, 6-8 Ekim olaylarının yıl dönümünde Yasin Börü'ye yapılanları unutmayacaklarını vurguladı. Olayların faillerinin cezalandırıldığını hatırlatan Erdoğan, "Demokratik siyasette asla şiddete ve teröre yer yok," ifadelerini kullandı.

İSRAİL'İN SALDIRILARINA TEPKİ
Erdoğan, 7 Ekim'de İsrail'in Gazze'ye başlattığı saldırıların yıl dönümünü anarak, "50 bin kardeşimiz şehit edildi," dedi. Türkiye'nin bu süreçte yangına benzin döken değil, söndüren bir ülke olduğunu belirtti.

CHP GENEL BAŞKANI'NA ELEŞTİRİ
Kapalı oturumda iki bakanın bilgi verdiğini aktaran Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in açıklamalarını esefle karşıladıklarını ifade etti. "Ucuz polemik peşinde," diyen Erdoğan, daha olgun bir tavır beklediklerini söyledi.

TOPRAKLARIMIZ ÜZERİNDE AMELİYAT YAPTIRMAYIZ
Bölge ve topraklar üzerinde ameliyat yapılmasına izin vermeyeceklerini belirten Erdoğan, "Vadedilmiş topraklar hezeyanının sonu hüsrandır," ifadelerini kullandı.