Dolar

34,1508

Euro

38,2339

Altın

2.914,49

Bist

10.051,08

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ABD’ye sert mesaj: İsrail'in yanında durma!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu sonrası ABD'ye seslenerek, İsrail'in yanında değil karşısında yer alması gerektiğini vurguladı ve Netanyahu'nun durdurulması çağrısında bulundu.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-09-25 10:15:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ABD’ye sert mesaj: İsrail'in yanında durma!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasının ardından yaptığı açıklamalarda ABD'ye net bir çağrıda bulunarak İsrail'in Gazze'deki eylemlerine karşı tavır alması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, "ABD, İsrail'in yanında değil karşısında durmalı" dedi. Ayrıca, Paris Olimpiyatları'na yönelik açıklamalarını da yineleyerek, "Cinsiyetsizleştirme olayını asla tasvip etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

"ABD, NETANYAHU'YA KARŞI TAVRINI ORTAYA KOYMALI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamalardan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Netanyahu'nun durdurulması gerektiğine dikkat çeken Erdoğan, "ABD kesinlikle tavrını açık net ortaya koymalı, İsrail'in yanında değil karşısında yerini almalı" diye konuştu.

GAZZE'DEKİ KATLİAMA TEPKİSİNİ SÜRDÜRDÜ

BM kürsüsünden yaptığı konuşmasında, Gazze'de bir yıldır süren katliamı en yüksek sesle eleştiren Erdoğan, İsrail'in Filistin üzerindeki baskılarını durdurması gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Dünya, İsrail'in Gazze'deki zulmüne karşı daha güçlü bir duruş sergilemeli" mesajını verdi.

PARİS OLİMPİYATLARI'NA YÖNELİK ELEŞTİRİSİNİ YİNELEDİ

Erdoğan, Paris Olimpiyatları'na yönelik eleştirilerini sürdüreceğini belirterek, "Cinsiyetsizleştirme olayını asla tasvip etmiyoruz. Kutsal aile yapısını hep birlikte sahiplenmeliyiz" şeklinde konuştu.

SON VİDEO HABER

Türkiye'den Lübnan'a yardım uçağı gönderildi

Haber Ara