Dolar

34,2608

Euro

37,4313

Altın

2.915,09

Bist

8.718,48

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kaymakamlara sert uyarı: 'Devlet Nerede' sorusunu duyurmayacaksınız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan kaymakamlara seslenerek, “Kimseye ‘devlet nerede’ dedirtmeyeceksiniz” dedi. Erdoğan, kaymakamların görev bölgelerinde devletin şefkatli ve merhametli yüzünü göstermelerini beklediğini belirtti.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-14 16:18:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kaymakamlara sert uyarı: 'Devlet Nerede' sorusunu duyurmayacaksınız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, '109. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni'nde yaptığı konuşmada kaymakamlara kritik uyarılarda bulundu. "Atandığınız her yerde devletin şefkatli, merhametli, adaletli, gülümseyen yüzü olmanızı bekliyorum" diyen Erdoğan, devletin otoritesinin yanı sıra şefkatli yönünü de göstermeleri gerektiğini vurguladı. "İhtiyaç sahiplerini siz bulacaksınız" şeklinde konuşan Erdoğan, "Benim vatandaşıma hiçbir zaman ‘devlet nerede' dedirtmeyeceksiniz." ifadelerini kullandı.

HER BİR FERT DEVLETİN EŞİT VATANDAŞIDIR

Erdoğan, Türkiye'nin her ilçesinin devlet için büyük önem taşıdığını belirterek, "Ülkemizdeki her vilayet ve ilçe bizim nazarımızda değerlidir, birinci sınıf hizmeti almaya layıktır" dedi. Kaymakam adaylarına eşit hizmet dağıtmanın önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı, "Görev yapacağınız ilçeler arasında gelişmişlik farkı gözetmeden hizmet edeceksiniz. Milletimizin her bir ferdi devletin eşit vatandaşıdır." dedi.

Erdoğan ayrıca, Türkiye'nin geçmişte devlet ile millet arasında kopukluk yaşadığı dönemlerin büyük zarar verdiğini ifade etti. Devletin hiçbir vatandaşı ötekileştirmeyeceğini belirten Erdoğan, kaymakamların milletin gönlüne girmesini ve halkla iç içe olmasını beklediğini söyledi. "Vatandaşın derdiyle dertlenmek, milletin gönlünde yer almak kaymakamların en büyük sorumluluğudur."

"DEVLETİN ŞEFKATLİ YÜZÜNÜ GÖSTERECEKSİNİZ"

Kaymakamlara seslenen Erdoğan, "Bulunduğunuz makam sadece otoriteyi değil, aynı zamanda devletin şefkatli ve müşfik yönünü de temsil eder." diyerek, halkın ihtiyaçlarını gözetmek ve sorunlarını yerinde çözmek gerektiğini belirtti. Erdoğan, kaymakamların ilçelerindeki ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmayı da koordine etmeleri gerektiğini vurguladı. "Kapılarınız 24 saat açık olacak, milletle devletin arasındaki bağı güçlendireceksiniz" dedi.

"MİLLETİN ADAMI OLMAK ZORUNDASINIZ"

Erdoğan, kaymakamların bulundukları bölgelerde devletin gören gözü, duyan kulağı olması gerektiğini vurguladı. "Koltuğa oturmak, resmi araçlara binmek sizi devlet adamı yapmaz. Ancak milletin adamı olursanız, milletin gönlüne girerseniz gerçek manada bir devlet adamı olursunuz." ifadeleriyle kaymakamların milletin adamı olma zorunluluğunu hatırlattı.

GEÇMİŞTEKİ HATALARIN TEKRARLANMAMASI İÇİN UYARI

Erdoğan, geçmişte devletin milletle arasındaki mesafeyi açan hatalara dikkat çekerek, "Milli iradenin askıya alındığı dönemlerde devlet vatandaşlarının bir kısmını tehdit olarak gördü. Kılık kıyafet, başörtüsü ve sakalla uğraşıldı. Bu hataların tekrar edilmesine izin vermeyeceğiz." dedi. Devletin her bir vatandaşa eşit hizmet sunma yükümlülüğünün altını çizen Erdoğan, kaymakamların bu ilkeye uygun hareket etmelerini beklediğini belirtti.

“MEVCUDU KORUMAK GERİLEMEKTİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin her alanda atılım sürecine girdiğini hatırlatarak, “Mevcudu korumak gerilemektir. Hızla değişen dünyada Türkiye'nin kalkınma sürecine en büyük destek yerelden gelecektir.” şeklinde konuştu. Kaymakamların, görev yaptıkları yerlerde kalkınmayı hızlandıracak adımlar atmaları gerektiğini belirten Erdoğan, bu sorumluluğun büyük olduğunu ifade etti.

“İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN”

Erdoğan konuşmasını, “Osmanlıyı 6 asır ayakta tutan temel ilke ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturudur. Devletin gücü adaletten gelir. Görev yapacağınız yerlerde bu ilkeden asla sapma göstermeyin.” sözleriyle tamamladı.

SON VİDEO HABER

Ayşegül'ü otomobilde öldürüp intihar etti

Haber Ara