Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye Büyük Devlettir, İsrail’in sinsi planlarına sessiz kalmayacağız!'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in sinsi bir planı devreye soktuğunu belirtti: 'Netanyahu çetesine dur denilmezse bu yayılmacı çetenin nereye varacağını biz biliyoruz.'

Oluşturma Tarihi: 2024-10-06 07:15:34

Güncelleme Tarihi: 2024-10-06 07:18:50

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail'in Hamas, Hizbullah, Suriye, Yemen ve İran'ı bahane ederek sinsi bir planı uygulamaya koyduğunu belirtti. Erdoğan, Netanyahu çetesine dur denilmezse yayılmacı stratejilerinin nerelere varacağını bildiklerini ifade etti.

'BİZE GÜVENİYORLAR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti “Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları” programında yaptığı konuşmada, vatandaşların sorunların çözümünü AK Parti ve Cumhur İttifakı'nda gördüğünü belirtti. Muhalefet aktörlerine güvenin zayıf olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Zaman zaman serzenişler olsa da insanımız son kertede AK Parti'ye ve Cumhur İttifakı'na güveniyor” dedi.

İSRAİL'E TEPKİ: 'SİNSİ PLAN UYGULANIYOR'

Erdoğan, İsrail'in Gazze halkına soykırım uyguladığını ve bu vahşetin 1 yılı doldurduğunu hatırlatarak, “Tüm dünyanın gözleri önünde 50 bine yakın masum insan katledildi, hukuk ayaklar altına alındı” dedi. İsrail yönetiminin Gazze'de işlediği suçların ardında daha büyük bir plan olduğunu belirten Erdoğan, “Hamas, Hizbullah, Suriye, Yemen ve İran sadece bahanedir. Sinsi bir plan uygulamaya koyulmuştur" diye konuştu.

'TÜRKİYE BÜYÜK DEVLET'

Türkiye'nin büyük bir devlet olarak bölgedeki stratejik çıkarlarını korumak için gereken her türlü adımı attığını söyleyen Erdoğan, “Netanyahu çetesine dur denilmezse bu yayılmacı çetenin nereye varacağını biz biliyoruz" dedi. Erdoğan, İsrail'in bu yayılmacı politikasının Türkiye'nin güvenliğini tehdit ettiğini, ancak Türkiye'nin büyüklüğüne yaraşır şekilde hareket etmeye devam edeceğini belirtti.

'HAMASET OLSUN DİYE SÖYLEMİYORUM'

Türkiye'nin Filistin ve Gazze halkına desteğini sürdüreceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunu hamaset olsun diye söylemiyorum, İsrail'e karşı ekonomik yaptırım uygulayan tek ülke biziz” dedi. Ayrıca İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına karşı da en güçlü tepkiyi Türkiye'nin verdiğini hatırlattı.

DOLMABAHÇE'DEN AFRİKA'YA UĞURLAMA

Erdoğan'ın gündeminde Afrika da vardı. Batı Afrika'daki Sao Tome ve Principe Demokratik Cumhuriyeti'nden Başbakan Patrice Emery Trovoada ile yaptığı görüşmede, iki ülke arasında farklı alanlarda anlaşmalar imzalandı. Ayrıca, Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi Somali açıklarında petrol ve doğal gaz aramalarına katılmak üzere, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nden uğurlandı.