Cumhurbaşkanı Erdoğan TUSAŞ a saldırının detaylarını açıkladı
Teröristler Suriye den sızdı: Erdoğan, saldırının Suriye'den gelen teröristlerce gerçekleştirildiğini açıkladı.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-25 11:37:12

Güncelleme Tarihi: 2024-10-25 11:38:54

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TUSAŞ'a yönelik saldırının detaylarını açıklarken, teröristlerin Suriye'den sızdığını duyurdu. "Bu terör saldırısının Suriye'den bir sızma hareketi şeklinde gelişmiş olduğunu özellikle öğrenmiş bulunuyoruz," diyen Erdoğan, saldırıya yanıt olarak yapılan operasyonların sonuçlarını vurguladı.

HAİN SALDIRIDA 5 ŞEHİT, ÇOK SAYIDA YARALI VAR

Erdoğan, Kahramankazan'daki TUSAŞ yerleşkesine yapılan saldırıda şehit olan beş askeri anarak, "Kahramanlarımız canları pahasına TUSAŞ'ımızı, Türkiye'nin aydınlık geleceğini savunmuşlardır," ifadesini kullandı. Saldırının ardından güvenlik güçlerinin teröristlere anında müdahale ettiğini belirten Erdoğan, saldırganların bir kadın ile bir erkek olduğunu, her ikisinin de ölü olarak ele geçirildiğini açıkladı.

GÜVENLİK OPERASYONLARI HIZLA DEVAM EDİYOR

Erdoğan, saldırının ardından 40 ayrı noktaya operasyonlar yapıldığını ve bu operasyonlarla teröristlere ağır bedeller ödettiklerini ifade etti. "Savunma sanayiimiz inşallah bunun amiral gemisi olacaktır. Hainlere inat daha fazla çalışacağız," dedi.

TÜRKİYE'NİN HEDEFİ TERÖRSÜZ BİR GELECEK

Cumhurbaşkanı, terörle mücadelenin devam edeceğini ve "terörün kaynağında yok etme politikası"nın sürdürüleceğini vurguladı. "Bizim hedefimiz terörsüz bir Türkiye'dir. Bu hedefe ulaşacağız," diye ekledi. Erdoğan, Suriye'deki duruma dikkat çekerek, "Teröristler kukladır, bunlar taşerondur. Hedefimiz tam bağımsız, bir, bütün ve müreffeh Türkiye'dir," ifadelerini kullandı.

AMERİKA'NIN ROLÜ VE BRICS ZİRVESİ'NE KATILIM

Soru üzerine, Erdoğan, PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG ile ilgili olarak Amerika'nın bölgedeki etkilerine değindi. "Amerika, terör örgütünü bir süre kucağında taşır, ama o süre dolunca da bunları kendi başına bırakmak zorunda," dedi. Ayrıca, BRICS Zirvesi'nde gerçekleştirdiği ikili görüşmelerle Türkiye'nin BRICS ile ilişkilerini geliştirme isteğini dile getirdi.