Dolar

34,1623

Euro

38,1653

Altın

2.914,46

Bist

9.777,46

DEM Parti binasına silahlı saldırı: 2 gözaltı

Sultangazi'deki DEM Parti ilçe binasına yapılan silahlı saldırının ardından şüpheli M.K. ve irtibata geçtiği T.Ç. gözaltına alındı. Diğer şüpheli İ.G.'nin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-09-29 19:11:10

DEM Parti binasına silahlı saldırı: 2 gözaltı

Sultangazi'deki DEM Parti ilçe binasına yapılan silahlı saldırının ardından iki kişi gözaltına alındı. Olayın şüphelisi M.K. ile irtibata geçtiği belirlenen T.Ç. polis operasyonuyla yakalandı. Polis, diğer şüpheli İ.G.'yi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Sultangazi'de bulunan DEM Parti ilçe binasına yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırı, 28 Eylül Cumartesi günü saat 12.30'da meydana geldi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, saldırının ardından hızla harekete geçti ve olayın şüphelisi olan M.K.'yi gözaltına aldı.

POLİSİN YOĞUN ÇALIŞMALARI SONUÇ VERDİ

Olayla ilgili olarak İstanbul Emniyeti'nin yürüttüğü çalışmalar kapsamında, saldırıyı gerçekleştiren şüphelinin sahte plakalı bir araç kullandığı belirlendi. Yapılan incelemelerde, olayın faili M.K. olduğu tespit edildi. M.K.'nin daha önce "kasten yaralama", "parada sahtecilik", "6136 sayılı yasaya muhalefet" ve "mala zarar verme" gibi çeşitli suçlardan kaydı bulunduğu da öğrenildi.

SALDIRGAN GÖZALTINDA, DİĞER ŞÜPHELİ ARANIYOR

M.K.'nin olaydan önce T.Ç. ve İ.G. ile irtibata geçtiği anlaşıldı. Polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyon sonucu, T.Ç. gözaltına alınırken, diğer şüpheli İ.G. henüz yakalanamadı. Polis ekiplerinin İ.G.'yi yakalamak için çalışmaları sürüyor.

SALDIRIDA KULLANILAN ARAÇ VE SİLAHLAR ELE GEÇİRİLDİ

Olay yerinde incelemelerde bulunan polis, saldırıda kullanılan sahte plakalı aracı ve silahları ele geçirdi. Soruşturma devam ediyor ve hukuki sürecin ilerleyişine göre yeni bilgiler kamuoyuyla paylaşılacak.

Haber Ara