Denetimli serbestlik kalkıyor mu? Bakan Tunç’tan şok açıklama
Adalet Bakanı Tunç, bazı suçlar için denetimli serbestlik uygulamasının kaldırılabileceğini duyurdu. Sosyal medyada suç işlenmesine dair ise Discord hakkında sert tedbirler gündemde.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-11 10:16:58

Güncelleme Tarihi: 2024-10-11 10:18:54

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 24 TV canlı yayınında denetimli serbestlik ile ilgili düzenlemelere dair önemli açıklamalar yaptı. Tunç, bazı suçlar için denetimli serbestlik uygulamasının kaldırılabileceğini belirtirken, Discord platformunun kapatılmasına ilişkin suç teşkil eden içeriklerin yayılmasında sosyal medyanın büyük bir etkisi olduğunu vurguladı.

DENETİMLİ SERBESTLİK KALKIYOR MU?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bazı suçlar için denetimli serbestlik uygulamasının kaldırılabileceğini açıkladı. Bakan Tunç, "Denetimli serbestlik süresi otomatik uygulandığı için, 1 yıldan yararlanıyorlar ve bu da 2 yılın altında ceza alanların cezaevinde kalmamasına neden oluyor. Bu durumda toplumda cezasızlık algısı oluşuyor. Bu algıyı değiştirmek için bazı suçlar bakımından denetimli serbestliği kaldırabiliriz." ifadelerini kullandı.

SUÇLARIN İŞLENMESİNDE SOSYAL MEDYANIN ROLÜ

Sosyal medya platformlarının suç işlenmesinde önemli bir rol oynadığını vurgulayan Bakan Tunç, "Sosyal medyanın suç teşkil eden içeriklerin yayılmasında çok büyük etkisi var. Discord mahkeme kararıyla kapatıldı ve içeriklerin çıkarılması çalışmalarımız sürüyor." dedi.

CEZASIZLIK ALGISI İLE MÜCADELE

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da cezasızlık algısına dikkat çektiğini belirten Tunç, "Ceza adalet sistemimiz üç aşamalıdır: Soruşturma, dava ve infaz. Suçlunun cezasını çekmesi infaz aşamasında gerçekleşir. Bu aşamada suçluların cezalarını cezaevinde çekmesi toplumun adalet beklentisini karşılar." şeklinde konuştu.

YARGI REFORMU STRATEJİSİ SON AŞAMADA

Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin son aşamada olduğunu duyuran Bakan Tunç, bu düzenlemelerin toplumun taleplerine cevap vereceğini belirtti. Denetimli serbestlik ile ilgili alternatif çözümler üzerinde çalıştıklarını da ekledi.