Dolar

34,2262

Euro

37,3204

Altın

2.948,47

Bist

8.819,95

Deprem uzmanı Naci Görür: 'Büyük sarsıntılar yolda'

Malatya’daki 5.9 büyüklüğündeki deprem, Prof. Dr. Naci Görür'ün geçmişteki uyarılarını tekrar gündeme getirdi. Görür, büyük depremler için riskleri işaret etti.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-16 11:27:05

Deprem uzmanı Naci Görür: 'Büyük sarsıntılar yolda'

Malatya'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından, Prof. Dr. Naci Görür'ün daha önce yaptığı açıklamalar yeniden gündeme geldi. Görür, Yedisu Fayı'na dikkat çekerek, Pülümür bölgesinde büyük bir depremin beklendiğini ifade etmişti.

16 Ekim 2024 - 11:17 | Son Güncelleme: 16 Ekim 2024 - 11:30

GEÇMİŞTEKİ UYARILAR KULAĞIMIZDA
Prof. Dr. Naci Görür, yaptığı açıklamalarda Doğu Anadolu ve Ölüdeniz faylarının kırılmasının ardından, kırılmayan yerlerin risk altında olduğunu belirtmişti. "Doğu Anadolu Fay hattının doğrudan doğruya devam ettiği bir havza olan Adana, bu bağlamda dikkat çekmektedir" diyerek potansiyel riskleri vurguladı.

"MALATYA FAYI ÜZERİNDE OLABİLİR"
Görür, "Bingöl Karlıova'dan başlayan fay hattı, Elazığ, Malatya üzerinden Maraş'a doğru uzanıyor. Bu nedenle, bu bölgedeki fayların üzerinde bazı depremler bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Adana havzasında da benzer bir depremin olabileceğini dile getirdi.

BÜYÜK DEPREMLERİN YOLDA OLDUĞU UYARISI
Geçtiğimiz Haziran ayında Pülümür'de meydana gelen depremin ardından, "Bingöl Karlıova ile Erzincan arasında Yedisu Fayı'nın kırılmasını bekliyoruz. Bu fay en son 1784'te 7 büyüklüğünde bir deprem üretmiş ve o günden beri aktif olmamıştır" diyerek büyük depremlerin yolda olduğunu belirtti. "Olacağını düşündüğümüz depremler 6 ve 7 mertebesinde olacak" açıklamasında bulundu.

"DİKKAT ETMEK GEREKİYOR"
Naci Görür, geçmişte Malatya'da meydana gelen bir depremin ardından şu sözleri söylemişti: "Malatya Doğanşehir'de AFAD'a göre 4,0 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bu deprem, konum itibariyle Doğanşehir-Malatya arasında uzanan fay veya Malatya Fay Zonunda. Her durumda enerji transferine uğramış bölgede. Dikkatli olmak gerek, sevgiyle."

SON VİDEO HABER

Prof. Ersoy'dan Malatya depremi uyarısı

Haber Ara