Dolar

34,0124

Euro

37,8732

Altın

2.821,30

Bist

9.577,46

Depremde 91 saat sonra kurtarılan Ayda Gezgin, ilkokula başladı

İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem, Türkiye'yi derinden etkileyen olaylardan biri oldu. Depremin ardından yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın enkazı altında 91 saat geçirdikten sonra sağ olarak kurtarılan Ayda Gezgin, mucize kurtuluşu ile herkesin hafızasında yer etmişti. Küçük Ayda, kurtarıldığında 3 yaşındaydı ve bu olay, Türkiye'de umutların yeniden yeşermesine vesile olmuştu.

1 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-09 17:24:00

Depremde 91 saat sonra kurtarılan Ayda Gezgin, ilkokula başladı

Şimdi 7 yaşında olan Ayda, yaşadığı bu zorlu sürecin ardından ilkokula başladı. Bornova'da özel bir okula başlayan Ayda'nın ilk gününde, babası Uğur Gezgin ve ağabeyi Atakan Gezgin yanındaydı. Babası, kızının halen psikolojik destek aldığını ve annesini unutmadığını belirtti. Annesi Fidan Keskin Gezgin'i depremde kaybeden Ayda, sık sık annesinin mezarını ziyaret ediyor.

Deprem sonrasında ailesine ve kendisine destek olan herkese teşekkür eden Uğur Gezgin, kızının hayatına devam ederken annesini her zaman anımsadığını ve yeni arkadaşlarıyla tanışmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Ayda'nın okula başlaması, hem ailesi hem de kendisi için yeni bir başlangıç ve hayatında önemli bir adım olarak görülüyor.

Haber Ara