'Devlet tiyatrocusu hiç tiyatro yapmadan yılda 18 maaş alıyor'
Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı'nın tiyatroda yapmadığı halde maaş almaya devam eden oyuncular hakkındaki 'Çalışmayacaksanız istifa edin, Lale Devri bitti' açıklamaları gündemdeki yerini koruyor.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-03 09:55:45

Güncelleme Tarihi: 2024-10-03 12:12:50

Tarayıcınız video oynatma özelliğini desteklemiyor.

Devlet Tiyatroları eski Genel Müdürü Nejat Birecik, bazı tiyatro oyuncularının tiyatroda çalışmadığı halde maaş almasına ilişkin tartışmalar üzerine Karadağlı'nın açıklamalarına destek verdi.

Birecik, “21 yıl hiç çalışmayanı tespit ettim, yurt dışında yaşıyor, çok ünlü birisi. Devlet tiyatrocuları yılda 18 maaş alıyor." dedi.

Tamer Karadağlı şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kimsenin oturup yıllarca sadece maaş alıp ama 'ben oyuncuyum', 'ben tiyatrocuyum' demesi doğru gelmiyor. Çalışmayacaksanız 'istifa edin' diyorum. Hakkaniyetli olmaya çok özen gösteriyorum. Birçok arkadaşımıza, 'gidin dizi-filmlerde oynayın, para kazanın, görünür olun, isminiz marka değeri taşısın' diyorum. Bunu destekliyorum. Herkese de izin veriyorum. Ama sözleşmelerinde 'asli görevinizi aksatmamak' kaydıyla. Bazı oyuncularımız 15 sene boyunca oynamamış. Dışarıda dizi çekiyor, kendi özel tiyatrosu var, maaş alıyor ama çalışmıyor. Bunlar istifa ettiler. Lale devri bitti. Sayıları çok fazla değildi. Çalışmak isteyen çok fazla oyuncu var. Çalışmayan oyuncunun teşviklerini ödemiyorum."