Dolar

32,8553

Euro

35,1268

Altın

2.428,74

Bist

10.486,70

Diamond Tema hakkında yakalama kararı

Hz. Peygamber hakkında hakaret içerikli ifadeler kullanan Diamond Tema adlı kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi.

1 Hafta Önce Güncellendi

2024-06-18 16:58:48

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sözkonusu kişiyel ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı.

YAKALAMA KARARI

'"Yer6' adlı sosyal medya hesabında paylaşılan video içeriğinde Peygamberimizle ilgili kullanılan hakaret içerikli, çirkin ve provokatif ifadeler nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan, paylaşımın yapılmasının ardından derhal 16 Haziran 2024 tarihinde resen soruşturma başlatılmış olup, şüpheli Diamant Tema'nın yurt dışında olması nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. İslam dini ve sevgili Peygamberimizle ilgili kullanılan tahrik edici, çirkin ve provokatif ifadeler asla kabul edilemez. Soruşturma titizlikle sürdürülmektedir" 

"TÜRKİYE'YE GELMEYECEĞİM"

Hz. Muhammed'e hakaret ettikten sonra hakkında soruşturma başlatılan Diamond Tema adlı kişi, sosyal medyada büyük tepki görmesinin ardından şunları söyledi:

"Herkes benim hapse atılmamı istiyorken, ters kelepçeli fotoğraflarım olsun istemiyorum. O yüzden şu anda Türkiye'ye gelmeyeceğim. 4-5 ay sonra Türkiye'ye gelirim, olay soğumuş olur."

Haber Ara