Dolar

34,0846

Euro

38,0505

Altın

2.837,84

Bist

9.975,61

Dilan Polat'ın tahliyesinin ardından Engin Polat için de tarih verildi

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın yaklaşık bir yıl süren tutukluluğunun ardından cezaevinden tahliye edilmesi, gözleri eşi Engin Polat'a çevirdi. Dilan Polat'ın serbest bırakılmasının ardından, Polat çiftinin avukatı Vahit Kaya, Engin Polat’ın durumuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-08-19 19:15:28

Dilan Polat'ın tahliyesinin ardından Engin Polat için de tarih verildi

Bir YouTube kanalına konuşan avukat Kaya, Engin Polat'ın tahliyesi için kritik tarihin 4 Eylül olduğunu belirtti. Kaya, "Asıl yargılama Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlayacak ve hakim 3 gün süren bir yargılama yapacak. 4 Eylül'de tahliye olma ihtimali de var. İlk duruşmada Engin Polat, babası Sezgin ve kardeşi Alper Kürşat Polat'ın da tahliye edilmesini bekliyoruz" dedi.

Dilan Polat'ın "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "bahis ve şans oyunları düzenleme" suçlarından tutuklu bulunduğu davada, mahkeme tahliye kararı vermişti. Polat, yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakılırken, Engin Polat ve ailesinin durumu ise belirsizliğini koruyor.

Avukat Kaya, adli tatil nedeniyle nöbetçi hakim tarafından yürütülen sürecin, 4 Eylül'deki duruşmayla birlikte netlik kazanacağını belirtti. Tahliye taleplerinin değerlendirilme aşamasında olduklarını ve gelen raporların olumlu yönde olduğunu vurgulayan Kaya, "Hakimlerin de bu yönde bir kanaate sahip olduğunu düşünüyoruz. Engin Polat'ın ilk duruşmada tahliye edilmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

SON VİDEO HABER

Benfica, Kerem ve Orkun'un golleriyle kazandı

Haber Ara