Dolar

34,0144

Euro

38,0139

Altın

2.826,99

Bist

9.975,61

'Din deyince aklına İslam gelir, ateistlikleri de Hristiyanlığa kadardır'

'Önümüzdeki 30-40 yıl içinde Türkiye olmayacak' iddiasında bulunan Prof. Dr. Celal Şengör'ün sözleri sosyal medyada tartışma konusu oldu.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-24 12:15:31

'Din deyince aklına İslam gelir, ateistlikleri de Hristiyanlığa kadardır'

Geçtiğimiz günlerde "elimde imkan olsa Milli Eğitim Bakanı'nı vatana ihanetten tutuklarım" diyerek bakan Yusuf Tekin'i hedef alan Prof. Dr. Şengör, bir "kehanet" daha ortaya attı.

Prof. Şengör'ün iddiasını köşesinde taşıyan Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, "biliyorsunuz, bunların din deyince aklına İslam gelir. Ateistlikleri de Hıristiyanlığa kadardır." ifadesini kullandı.

30-40 YIL SONRA CELAL ŞENGÖR'ÜN OLMAYACAĞU KESİN DE

Jeolog Celal Şengör, "Önümüzdeki 30-40 yıl içinde Türkiye olmayacak" diyor. Yok, depremden bahsetmiyor.

Herşeylogumuzun her parmağında ayrı marifet ya, bu kez de Baba Vanga'lığa soyunmuş, kehanetlerde bulunuyor:

"Türkiye'nin sonu artık belli ve uzakta da değil bu. Önümüzdeki 30-40 yıl içinde Türkiye olmayacak. Yani bu 20 senelik AKP iktidarı ve ondan önce 1950'den beri gelen, bu dine önem veren iktidarlar, bunlarla beraber, Türkiye'nin istikbali kapanmıştır."

30-40 yıl sonra olmayacağı kesin olduğu için yine sallayan Şengör'ün "Türkiye'nin yok oluşunu engellemek" için çözüm önerileri de var elbette.

Eğitim şartmış mesela ama nasıl?

Dün Lozan'da adı geçmeyen iki Fransız okuluna kanun dışı ayrıcalıklar tanıması için Milli Eğitim Bakanı'na hakaretler eşliğinde ültimatom vermesine bakılırsa Şengör çözümü misyoner okullarında görüyor.

Zira biliyorsunuz, bunların din deyince aklına İslam gelir. Ateistlikleri de Hıristiyanlığa kadardır.

Şengör'ün papaz okullarını savunmak için, eğitim ve öğretimi millileştirip 1924 tarihli Tevhidi Tedrisat Kanunu'yla birleştiren Atatürk'e atıfta bulunmasıysa ayrı bir garabet.

SON VİDEO HABER

Mısırlı kiracı evinde ölü bulundu

Haber Ara