Dolar

34,2737

Euro

37,6545

Altın

2.908,02

Bist

9.109,95

Discord erişim engeli tartışmaları devam ediyor! Bakan Uraloğlu'ndan kritik açıklama

Discord erişim engeli tartışmaları sürüyor! Taciz iddiaları sonrası Bakan Uraloğlu'ndan açıklama: 'Çocukları koruma adına her türlü yetkiyi kullanmaktan çekinmeyiz.' Erişim engeli mi geliyor?

4 Saat Önce Güncellendi

2024-10-08 13:44:45

Discord erişim engeli tartışmaları devam ediyor! Bakan Uraloğlu'ndan kritik açıklama

Son günlerde Discord'a erişim engeli getirileceği iddiaları tartışılıyor. Özellikle gençlere yönelik şantaj, pedofili ve cinsel istismar iddiaları nedeniyle platform inceleme altında. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Yasakçı zihniyetle değil, çocukları koruma amacıyla gerekli adımlar atılacak." dedi. Henüz bir karar alınmadı.

DISCORD'A ERİŞİM ENGELİ GELECEK Mİ?

Mesajlaşma ve sosyal medya platformu Discord, son günlerde art arda gelen şantaj, pedofili ve cinsel istismar iddialarıyla gündemde. Bu olaylar sonrası platforma erişim engeli getirilip getirilmeyeceği sorusu gündeme geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Discord'a yönelik incelemeler ve yapılacaklar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"YASAKÇI OLMAK İSTEMİYORUZ"

Bakan Uraloğlu, İçişleri, Adalet ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlıkları ile hafta sonu toplantı yaptıklarını belirtti. Platformu tamamen yasaklama konusunda bir adım atmaktan çekinmediklerini ancak öncelikle gerekli incelemelerin yapılacağını söyledi. Uraloğlu, "Yasakçı zihniyetle değil, çocuklarımızı korumak adına her türlü yetkiyi kullanmaktan çekinmeyiz. Ancak henüz verilmiş bir karar yok." ifadelerini kullandı.

AİLELERE ÇAĞRI: "ÇOCUKLARINIZI YAKINDAN TAKİP EDİN"

Bakan Uraloğlu, anne ve babalara da çağrıda bulunarak, çocuklarının internet kullanımlarını yakından takip etmeleri gerektiğini belirtti. "Çocuklarımızın girdiği internet siteleri ve sosyal medya platformlarını kontrol etmek, onları olası tehlikelere karşı korumak adına önemlidir." diyen Uraloğlu, ailelerin çocuklarıyla daha fazla zaman geçirmelerini tavsiye etti.

SON VİDEO HABER

'Arsa benim' dedi, yolu kapattı

Haber Ara