TİMETURK | HABER MERKEZİ
13 Şubat'ta köşesinde "Dünya siyasetine Türk tipi katkı: Hükümet yanlısı muhalefet" başlığı ile kaleme aldığı yazıda konuyu değerlendiren Yetkin, Bahçeli ile ilişkisini de anlattı.
HABERCİ-SİYASETÇİ ÇERÇEVESİNDE
1997'de NTV Ankara Temsilcisi iken kendisini –Alparslan Türkeş'in vefatından sonra- Bahçeli'yi "çiçeği burnunda genel başkan olarak" ağırlayan ilk isim olduğunu yazan Yetkin, MHP Lideri ile aralarında "haberci-siyasetçi ilişkisini hiç aşmayan, nezaket kuralları içinde bir irtibatın" hep olduğunu yazdı.
"BAHÇELİ'NİN MEMNUNİYETSİZLİĞİ"
Yetkin, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı döneminde Çankaya köşkünde karşılaştıkları bir anda Bahçeli ile anısını şu şekilde paylaştı:
MHP milletvekili Ali Uzunırmak ile göz göze geldik, tokalaştık, hal hatır sorduk. Tokalaşıp ayrılırken “Murat Bey” dedi, durdum. “Eskiden ne güzel programlar olurdu. Çağırırdınız, gelirdik, siz sıkıştırırdınız, ama sözümüzü söylerdik” dedi. Ben “Evet, öyleydi…” filan diye nezaket icabı bir cevap vermeye çalışırken Devlet Bey devam etti: “Şimdi sizin de öyle programlarınız yok, biz de çıkamıyoruz.” Karşılıklı acı acı gülümsedik, tokalaşıp vedalaştık.
MHP lideri o dönem Salı günleri Meclis grup toplantıları dışında televizyonlara çıkartılmadığını ima ediyor, bunu da AK parti iktidarına bağlıyordu. Bu sıkıntı Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisini iyice gösterdi.
"FAKAT 12 ŞUBAT'TA HER ŞEY DEĞİŞTİ"
Dün, 12 Şubat itibarıyla bu zincirin kırıldığına tanık olduk.
Bahçeli'nin Konya'da düzenlediği MHP danışma toplantısındaki konuşması, neredeyse bütün kanallar tarafından tıpkı Cumhurbaşkanı Erdoğan, ya da Başbakan Binali Yıldırım konuştuğunda yapıldığı gibi, yayın kesilmek suretiyle sonuna dek canlı yayınlandı.
"MUHALEFETİN SESİ ÇIKTI"
Böylece bir muhalefet partisi liderine de geniş söz hakkı vermiş oldu mu televizyon kanalları? MHP'nin hükümette olmaması nedeniyle Meclis'te muhalefet saflarında oturuyor olmasına bakarsanız doğru.
...
"BAHÇELİ'NİN CHP ELEŞTİRİSİNE KATILIYORUM"
Bahçeli'nin 2007'deki cumhurbaşkanlığı seçiminde, CHP'nin 367 sandalye üzerinden siyasetin akışını durdurmaya çalışmasının, gelişmeler üzerinde bir etkisi olduğu eleştirisine kısmen katılırım.
"HÜKÜMET YANLISI MUHALEFET"
Bahçeli aslında MHP'yi bu “hükümet yanlısı muhalefet” çizgisine getirirken hem (HDP eli kolu iki taraftan da bağlı olduğu için) CHP'ye tek başına muhalefet yapma imtiyazı vermiş, hem de bir bakıma dünya siyasetine katkıda bulunmuş sayılabilir.