Deprem uzmanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan, afet anında hayat kurtarabilecek deprem çantasında bulunması gereken temel malzemeleri ve o anda yapılması gerekenleri anlattı.
Malatya'da, halı sahada futbol oynarken kalp krizi geçirip tedavi gördüğü hastanede 10 gün sonra yaşamını yitiren komiser Göksel Özay (49), için tören düzenlendi.
İzmir'de yaşayan Elektrik ve Elektronik Mühendisi Kürşat Yurdagül, ürettiği deprem erken uyarı sistemi cihazının İstanbul'un Silivri ilçesi açıklarında meydana gelen depremi 9 saniye öncesinden devreye girerek uyarı verdiğini söyledi.
Silivri açıklarında dün meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından Avcılar'da çatlaklar tespit edilen 8 katlı bir bina ile birbirinden ayrılan 5'er katlı iki bina belediye ekiplerince tahliye edilerek mühürlendi.
Tuzla'da Deri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki arıtma tesisinde patlama meydana geldi. Patlamada biri ağır olmak üzere 5 işçi yaralandı.
THY, 30 Nisan'a kadar iç hat bilet tavan fiyatını 2 bin 850 lira olarak belirledi.