TIMETURK|GÜNDEM|
Elazığ'da namaz kılınırken camiye torpil atıldı
Elazığ'da namaz kılınırken camiye torpil atıldı
Elazığ'da cemaat namaz kılarken camiye torpil atıldı! Patlamayla büyük panik yaşandı, cemaat namazı yarıda bırakmak zorunda kaldı. Olay güvenlik kameralarına yansırken, polis hızla harekete geçti. Şüpheli yakalandı, hakkında soruşturma başlatıldı!
3 Hafta Önce Güncellendi
2025-01-30 08:10:03
Elazığ’ın Mustafapaşa Mahallesi’ndeki Kışla Camii’nde cemaat ikindi namazı kılarken bir çocuk, içeridekileri paniğe sürükleyen bir eylem gerçekleştirdi. Çakmakla ateşlediği torpili camiye atan çocuk, patlamanın ardından hızla kaçtı. Olay anı güvenlik kameralarına yansırken, şüpheli polis tarafından yakalandı.
1/4
Kışla Camii’nde 27 Ocak günü yaşanan olayda, cemaat namaza durduğu sırada bir çocuk camiye girerek iki torpil attı. Torpillerden biri patlarken, içeridekiler büyük korku yaşadı. Namaz yarıda kesildi, cemaat panikle yerinden fırladı. Patlama nedeniyle bir kısmı yanan halı, cami cemaati tarafından su ile söndürüldü.
2/4
Caminin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, çocuğun elinde torpille camiye girdiği, ateşlediği torpili hızla attıktan sonra koşarak uzaklaştığı net şekilde görüldü. Cemaatin patlama sesiyle irkildiği, ardından yangın riskine karşı cami içindeki halıya müdahale ettiği kameralara yansıdı.
Olayın ardından ihbar üzerine polis ekipleri çalışma başlattı. Yapılan incelemeler sonucunda şüphelinin yaşı küçük bir çocuk olduğu tespit edildi ve kısa sürede yakalandı. Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Yapılan çalışmalar sonucunda şüphelinin yaşı küçük bir şahıs olduğu tespit edilerek yakalaması yapılmıştır" ifadeleri kullanıldı.
3/4
Valilik açıklamasında şüphelinin herhangi bir ideolojik veya terör bağlantısının bulunmadığı, olayı "şaka amaçlı" gerçekleştirdiğini söylediği ifade edildi. Ancak, 'kamu malına zarar verme' suçundan hakkında adli tahkikat başlatıldığı duyuruldu. Şüpheli çocuk, Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla gözaltına alındı.
Bu olay, Elazığ’da büyük yankı uyandırırken, özellikle cami cemaatinin güvenliği konusunda yeni önlemler alınması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. Polis ekipleri, cami ve çevresindeki denetimleri artıracağını belirtti.