Dolar

34,2345

Euro

37,1311

Altın

3.010,57

Bist

8.872,85

Elebaşı gitti, FETÖ bölündü: 'Sağınızı solunuzu kolaçan edin'

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki terör kampına gömülmesine ilişkin, FETÖ'cüler çelişkiye düştü.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-24 18:51:18

Elebaşı gitti, FETÖ bölündü: 'Sağınızı solunuzu kolaçan edin'

Cenazenin gizlilik içinde yapılması için katılanların isimlerine tanımlı QR kod ile örgüt kampına alınması kararlaştırılırken, örgüt içindeki bir grup cenazeyi gösteriye dönüştürmeyi planlıyor.

Gao8ZJpWIAEFI6k

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, ölümünün üzerinden 4 gün geçmesine rağmen gömülemedi. Güvenlik kaynaklarının aktardığı bilgilere göre; örgüt içinde başı çekme kavgası, Gülen'in defnedilmesinin önüne geçti.

Gaqi8fkbMAAgrR6

Örgüt içindeki kavgalar yüzünden cenazeye kimin katılıp katılmayacağı, nerede gömüleceği, ne zaman defnedileceği konuları cenazenin gecikmesine neden oldu. İçerideki tartışmalar devam ederken, birlik görüntüsü vermek adına cenazenin 24 Ekim 2024 yerel saat ile 11.00'de düzenlenmesine karar verildi. FETÖ sözde yöneticilerinin de elebaşı Gülen'in vasiyetnamesinin açıklanması için bir araya gelmesi gerekiyor.

Gao96RBWMAAd1OH

Örgütün kendi içinde yaşadığı çelişkiler, defin işlemlerine de yansıdı. Örgüt üyelerinin bir kısmı Fetullah Gülen'in cenazesinden görüntü vermek istemezken, bir grup da defin işlemini gösteri haline getirmek istiyor. Ayrıca, mümkün olduğunca geniş katılım sağlanması istenirken, cenaze sürecinde uyulması istenen kurallar, örgütün haberleşme ağlarında ısrarla vurgulanıyor.

Gao8S9hXkAAkevU

"SAĞINIZI SOLUNUZU KOLAÇAN EDİN"

Cenazeye katılacak örgüt mensupları, tanımadıkları kişilere karşı dikkatli olmaya ve tahrik edici konuşmalardan uzak durmaları konularında uyarıldı. Örgüt yönetiminden 'Cenazede bile sağınızı solunuzu dinleyin, kolaçan edin' gibi mesajlar haberleşme ağlarına gönderildi. Tedirginlik yaşadıkları için cenazeye QR kod ile girilmesine karar verildi. Örgüt üyelerinin isimlerine QR kod tanımlandı. Defin işlemlerinin açık yapılarak bir gösteriye dönüştürülmesini isteyenler ise cenazenin başka bir boyutu ile ilgileniyor. Amaçları terör elebaşının gömülmesinin tüm dünyaya gösterilmesi. Bunun için canlı yayının hangi örgüt kanallarından yapılacağı açıklandı. Ayrıca, kısa ve net mesajlar verilmesi istendi.

Gao8VeIWUAAyicg

3 İSİM ÖNE ÇIKTI

Bu arada örgüt kendi içindeki haberleşmelerinde mutlaka 'herkul.org' vurgusu yapıyor. Bu, örgütün medya yapılanmasında değişiklik olacağı sinyallerinin göstergesi. Yapılacak düzenleme ile medya ayağında Ekrem Dumanlı, Cevdet Türkyolu ve Muhammed Yeşilyurt'un etkisinin görülmesi bekleniyor.

DHA

SON VİDEO HABER

Kassam'dan operasyon: İsrail askeri araçları imha edildi

Haber Ara