Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

Erdoğan: 'Bu hareket bizi dışladı' dedirtmemek için...

Cumhurbaşkanı, 'Bu hareket bizi dışladı, dedirtmemek için elimizden geleni yapacağız' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-04 12:40:24

Erdoğan: 'Bu hareket bizi dışladı' dedirtmemek için...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soçi dönüşü gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir süredir devam eden ve Erdoğan'ın ilk kez "Tekkeye mürid aramıyoruz" diyerek dahil olduğu "Tetikçiler-İslamcılar" tartışması denilen gerginlik ile ilgili bir kez daha konuşan Cumhurbaşkanı, "Bu hareket bizi dışladı, dedirtmemek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

İşte Erdoğan'ın o ifadeleri:

Siz, ‘Koşan terleyen bir cumhurbaşkanı olacağım' demiştiniz. Şimdi 21 Mayıs merakla bekleniyor. AK Parti de değişiklik olacağı izlenimi var. Parti'de ne gibi gelişmeler olacak? 33 aylık aradan sonra tekrar Genel Başkan olduğunuzda ne tür değişiklikler olacak? 2019'a giderken nasıl bir yol haritanız olacak?

"Basın toplantısında da söyledim. Henüz bu görev bana tevdi edilmiş değil. Ama bu görev tevdi edileceği zaman, büyük kongreye giderken hazırlıklarımızı tabii ki dillendireceğiz. Şu bir gerçek ki artık ‘Böyle gelmiş böyle gider' diyemeyiz. Böyle gelmiş böyle gitmez. Eksiklerimiz nelerdir, nerede hata vardır, bunlara bakmamız gerekecek. Katılım programında yaptığım konuşmada da belirttiğim gibi, kucaklama ağının çok geniş olduğu bir yaklaşımı ortaya koymamız gerekiyor. Bununla birlikte şunu da açık ve net biçimde ifade etmeliyim ki, ‘Bu hareket bizi dışladı' dedirtmeme konusunda elimizden geldiğince gayret edeceğiz. Tabii ki bunu yüzde 100 başarmak kolay değil. Bunu yüzde 100 başarabileceğimizi iddia edemem."

"Her yerde bunun örneğini veriyorum. Peygamberimiz dahi, ki tüm insanlığa gelmiş bir peygamberdi, herkesi kucaklayamadı. Hakaretler yapıldı, saldırılar yapıldı. O dönemin insanları tarafından takdir edilmedi. Üstelik o, insanların kendisine Muhammedü'l-Emin dedikleri; hiç kimseye haksızlık yapmadığını bildikleri biriydi. Onu Medine'deki şehir devletine lider olarak seçtiler. Azınlıktaydı kendisi. Yine de seçildi. Ama daha sonra yapılmadık şey bırakmadılar. Hizmetlerin en güzelini verdi, yine olmadı."

"Cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar olarak bizim zaten yapmamız gereken şeyler var. Belediye başkanlarının da yapmaları gereken şeyler var. Ama bunlar zaten yapmak durumunda olduğumuz şeyler. Bunları yapmış olmak tek başına yeterli değil. Önemli olan gönüllere girmektir. Bunu halletmemiz gerekiyor. Asıl önemli olan, insanoğlunun gönlüne girmeyi başarmaktır. Dolayısıyla çalışmayı bu anlayışla gerçekleştirmeyi, tüm teşkilatları bu hale dönüştürmeyi başarmamız gerekiyor. Ben inanıyorum ki, bu başarılabilirse, insanların bizlere teveccühü daha da artacaktır."

Bu partiye sırtını dönen iflah olmaz dediniz. Bugün Ankara'dan Soçi'ye hareketinizden önce, Deniz Baykal'ın ‘Abdullah Gül'ün yüzde 49'un adayı olabileceği' biçimindeki sözlerini değerlendirmeniz istendiğinde, ‘Bu bir bir virüs ve fitne hareketi' dediniz. Açar mısınız?

"Evet, ‘Bir virüs hareketidir, bir fitne hareketidir' dedim. Bunun neyini açayım? Yeterince açık zaten..."

 

SON VİDEO HABER

Cezaevinden çıkan Bahar Candan'dan açıklama

Haber Ara