Dolar

33,8935

Euro

37,6010

Altın

2.814,30

Bist

9.685,49

Erdoğan çifti Şule Yüksel Şenler’i Vefatının 5. Yılında Andı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 'Huzur Sokağı' romanıyla tanınan Şule Yüksel Şenler'i vefatının 5. yılında anarak, onun genç nesillere ilham veren mücadelesini ve eserlerini vurguladı.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-08-28 18:48:00

Erdoğan çifti Şule Yüksel Şenler’i Vefatının 5. Yılında Andı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Türk edebiyatının önemli isimlerinden biri olan ve "Huzur Sokağı" romanıyla hafızalarda yer eden yazar Şule Yüksel Şenler'i vefatının 5. yılında sosyal medya üzerinden yayımladıkları mesajlarla andı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, paylaşımında Şenler'in genç nesillere ilham kaynağı olduğunu ve hayatının mücadeleyle geçtiğini ifade etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ANLAMLI MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, Şule Yüksel Şenler'in ömrünü hayırlı nesiller yetiştirmeye adadığına vurgu yaparak, şu ifadeleri kullandı: "Ömrünü aklıselim, kalbiselim, zevkiselim nesiller yetiştirmeye adayan; eserleriyle, mücadele ve imtihanla geçen hayatıyla pek çok gence ilham veren, cesaret aşılayan Şule Yüksel Şenler Hanımefendi'yi ebedî âleme irtihalinin 5'inci yıl dönümünde rahmetle yâd ediyorum."

ss_1

EMİNE ERDOĞAN: "ŞULE ABLA BİZE DOĞRULUK VE ADALETİ ÖĞRETTİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Şule Yüksel Şenler'in bir neslin kalbine dokunduğunu ve inancı ile kalemini bir araya getirip öncü bir ruhla derin izler bıraktığını ifade etti. Emine Erdoğan'ın paylaşımındaki ifadeler ise şöyle: "Bir neslin kalbine dokunan, inancı ile kalemini bir araya getirip öncü ruhuyla derin izler bırakan Şule Yüksel Şenler'i vefatının yıl dönümünde rahmetle anıyorum. Şule abla bizlere, insan olmanın özünde yatan doğruluk, adalet ve hakikat için mücadele etmeyi, ideallerini cesaret ve zarafetle savunabilmeyi öğretti. Ne mutlu ki bugün, mirasını yaşatmak için kurduğumuz Şule Yüksel Şenler Vakfı, ömrünü adadığı herkes için adil bir dünya hayalini yeni nesillerin kalbine nakşediyor. Bilhassa gençlerimizin, onun fikirlerine ve ideallerine sıkı sıkıya sarılmasını temenni ediyor, Şule ablayı özlemle yad ediyorum."

ERDOĞAN'IN VİDEOLU PAYLAŞIMI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, paylaşımında ayrıca Şule Yüksel Şenler'i anlattığı bir videoya da yer vererek, onun hatırasını yaşatmaya devam ettiklerini belirtti.

Haber Ara