Dolar

34,2913

Euro

37,1829

Altın

3.001,33

Bist

8.844,46

Erdoğan'dan BRICS zirvesi dönüşü açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tataristan ziyaretinin ardından uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-25 11:38:58

Erdoğan'dan BRICS zirvesi dönüşü açıklamalar

thumbs_b_c_80af9f82eb1e563a22bd79d1d0cae6e8

TUSAŞ'I HEDEF ALAN TERÖR SALDIRISI

Erdoğan, TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısına ilişkin, "Bu terör saldırısının Suriye'den bir sızma hareketi şeklinde gelişmiş olduğunu özellikle öğrenmiş bulunuyoruz. Terörü tamamen kaynağında kurutmak üzere çalışmaları sürdürüyoruz. Bunun kaynağı Suriye mi, Suriye. O zaman oradaki kaynak neyse biz orada gereğini yaparız. Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu olan PYD/YPG özellikle terk edilmeye, yalnız bırakılmaya mahkumdur. Terörün karanlık ve kanlı gölgesinin ülkemizin üzerinden tamamen çekildiği aydınlık, huzurlu, güvenli bir Türkiye'yi inşa etme hedefimize mutlaka ulaşacağız. Hainlere inat daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz. Türkiye'den rahatsızlık duyanları, başarılarımızla rahatsız edeceğiz. Terörle mücadeleden kesinlikle taviz vermemiz mümkün değil. Bu, kararlılıkla devam edecek. Terörü kaynağında yok etme politikamızı yine aynen sürdüreceğiz. Teröristler kukladır, bunlar taşerondur. Bizim hedefimiz terörsüz bir Türkiye'dir. Bundan taviz vermeyeceğiz, veremeyiz. Suriye'deki istikrarsızlıktan faydalanan terör örgütünün, bazı Batılı ülkelerin himayelerine girmek için gösterdikleri gayret boşunadır. Amerika'nın bölgedeki terör örgütlerini kendi çıkarları ve İsrail'in güvenliği için kullandığı artık bilinen bir gerçek." ifadelerini kullandı.

00_21

BRICS ZİRVESİ

BRICS yükselen ekonomilerin bir arada olduğu büyük bir platform olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu gerçeği görmek durumundayız. BRICS ile ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Biz yıllardır milli paralarla ticaret politikasını savunuyoruz. Bu, ikili ticaretin döviz baskısından kurtarılmasını sağlar. Milli paralarla ticaret aynı zamanda özgür ticarettir. Dolayısıyla alternatif finans ve ödeme sistemi uluslararası ticareti kolaylaştırır, çeşitlendirir."

Erdoğan, "BM çatısı altında soruna bir çözüm olması, İsrail'e kapsamlı silah ambargosu konulması için girişim başlattık. Çağrımıza destek verenlerin sayısı artıyor. Umarız 'İnsanlık İttifakı' olarak bu girişimimizi başarıya ulaştırır ve kalıcı barış için bir kapı aralarız." diye konuştu.

ALMANYA İLE GÖRÜŞMELER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz'la görüşmenesine ilişkin, "İkili görüşmede Eurofighter konusunda olumlu adımlar atılabileceğini, İngiltere ve Almanya'nın bu işe sıcak baktığını gördük. "(Savunma sanayii) Türkiye Cumhuriyeti hükümeti kaynak temini noktasında herhangi bir sıkıntının içinde değildir." dedi.

Erdoğan, "Suriye yönetiminin Türkiye ile samimi ve gerçekçi normalleşmenin kendilerine sağlayacağı faydaları anlayarak adımlarını ona göre atması temel beklentimizdir." ifadelerini kullandı.

ÇİN DEVLET BAŞKANI TÜRKİYE'YE GELECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çin Devlet Başkanı Şi Cinping bize bir ziyaret gerçekleştirecek, ardından da biz kendilerine bir ziyaret yapacağız." dedi.

Erdoğan, "Sayın Putin'le görüşmede esir takaslarıyla alakalı beklentilerin olduğunu gördük. Bu esir takaslarına yönelik adımları da yakın takibe almış bulunuyoruz." diye konuştu.

SON VİDEO HABER

Uygur Türkü kızdan Perinçek'e 'Doğu Türkistan' dersi

Haber Ara