Dolar

34,2527

Euro

37,0278

Altın

3.030,06

Bist

8.838,60

Erdoğan'dan Gülen'e: iblisler gibi onursuz ölüm

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fetullah Gülen'in ölümünü “insan kılıklı iblisler gibi onursuz bir ölüm” olarak nitelendirdi. FETÖ’cü hainlerin ilahi adaletten kaçamayacağını belirten Erdoğan, mücadelelerinin bitmediğini vurguladı.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-23 07:19:29

Erdoğan'dan Gülen'e: iblisler gibi onursuz ölüm

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümüne değinerek, "Himmet diyenlerin sonu insan kılıklı iblisler gibi onursuz bir ölüm olmuştur" dedi. MHP Lideri Bahçeli'nin çağrısının ardından Erdoğan, terörsüz bir Türkiye inşası için birlik mesajı verdi.

HADLERİNİ BİLDİRDİK

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, FETÖ ve diğer terör örgütleriyle olan mücadeleye değindi. Erdoğan, “Darbe yapmaya kalktılar, biz de demokrasimize sahip çıktık. MİT krizi ve 17-25 Aralık süreçlerinde de teslim olmadık. 15 Temmuz'da, FETÖ'cü hainlere karşı milletimizle sırt sırta vererek onlara hadlerini bildirdik,” dedi.

Erdoğan, darbeye kalkışan hainlerin ve teröristlerin tek birini bile affetmeden bozguna uğrattıklarını belirtti. “Daha ömrünün baharındayken haince şehit edilen kardeşlerimiz oldu,” diye ekledi.

ENSESİNDE OLACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümüne dair net açıklamalarda bulunarak, “Himmet diyenlerin sonu, insan kılıklı iblisler gibi onursuz bir ölüm olmuştur. Bu hainler, tüm çabalarımıza rağmen ağa babalarının eteğine yapışarak Türk adaletinden kaçmayı başardılar,” dedi. Erdoğan, sözlerine şu şekilde devam etti: “Döktükleri şehit kanlarının hesabını vermeden gittiler, ama ilahi adaletten kaçamayacaklar. FETÖ tamamen tasfiye olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Nerede olurlarsa olsunlar, bu sırtlan sürüsünün ensesinde olacağız.”

SİYASETTE YENİ BİR SAYFA

Erdoğan, seçim sonrası gerilen atmosferi yumuşatmak için adımlar attıklarını ifade ederek, "Haritalar yeniden kanla çizilirken, İsrail'in başlattığı yangın sınırlarımıza yaklaşırken, iç cephemizi güçlendirmek zorundayız,” dedi. Siyasette yeni bir sayfa açılması gerektiğini belirten Erdoğan, “Muhalefeti esir alan çirkin dilin terk edilmesi ve kayıkçı kavgalarına prim verilmemesi gerekiyor. Partimize ve hükümetimize yönelik saldırılara karşı cevap vereceğiz ama dengeli olacağız,” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNDE TERÖR YOK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ninTerörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM'de konuşsun” açıklamalarının ardından Erdoğan, teröre dair yeni bir çağrıda bulundu. “Türkiye'nin geleceğinde teröre yer olmadığını herkesin idrak etmesini bekliyoruz. Açılan bu tarihi fırsatın hesaplara kurban edilmemesini istiyoruz. Hep beraber terörün olmadığı bir Türkiye'yi inşa edelim,” dedi.

BRICS ZİRVESİ BULUŞMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'in davetiyle BRICS Genişletilmiş Liderler Oturumu'na katılmak üzere Tataristan'ın Kazan şehrine gideceğini belirtti. Erdoğan, “BRICS ile iş birliğimizi güçlendirmek istiyoruz,” dedi. Kremlin'den yapılan açıklamada, Erdoğan ve Putin'in bugün zirve kapsamında görüşeceği belirtildi.

Haber Ara