Erdoğan'dan İsrail'e gözdağı: Şam'ı işgal etmek isteyenler bedel ödeyecek
Erdoğan, Netanyahu'nun Şam işgali planlarına sert tepki gösterdi: “Netanyahu'nun rüyası kâbusa dönecek. Filistin özgür, Lübnan dirençli kalacak.”

Oluşturma Tarihi: 2024-10-13 09:14:49

Güncelleme Tarihi: 2024-10-13 09:16:32

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Balkanlar gezisi sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırılarına sert tepki gösterdi. İsrail'in Şam'ı işgal etmesi halinde Türkiye sınırına ulaşacağını belirten Erdoğan, Netanyahu ve çetesinin planlarının boşa çıkacağını söyledi. “Netanyahu'nun rüyası kâbusa dönüşecek” ifadelerini kullandı.

'İSTİHBARATIMIZ HER ŞEYİ KONTROL ALTINDA TUTUYOR'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail'in Türkiye'ye yönelik adımlarını yakından izlediklerini ve kontrol altında tuttuklarını belirtti. Erdoğan, “İstihbarat teşkilatımızla A'dan Z'ye İsrail'in Türkiye'ye yönelik attığı veya atabileceği her türlü adımı kontrol altında tutuyoruz” dedi. Bazı siyasetçilerin ise kendi çıkarları doğrultusunda algı operasyonlarına katıldığını vurguladı. “Karşılarında her an hükümetimizi bulacaklar” diyerek, sokakları karıştırmak isteyenlerin ağır bedel ödeyeceğini ifade etti.

‘NETANYAHU VE ÇETESİ'NİN RÜYALARI KÂBUSA DÖNÜŞECEK'

İsrail'in Lübnan ve Gazze'deki saldırılarının ardından gözünü Şam'a çevirdiğini dile getiren Erdoğan, Netanyahu ve ekibinin bu planlarının başarısız olacağını söyledi. “Şam'ın işgali demek, İsrail askerlerinin Türkiye sınırına dayanması demek” diyen Erdoğan, Filistin ve Lübnan topraklarının direnişle korunacağını vurguladı. “Netanyahu ve çetesinin gördükleri rüyalar kâbusa dönüşecek. Filistin özgür olacak, Lübnan özgür kalacak” şeklinde konuştu.

'SURİYE'NİN BİRLİĞİ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Suriye'nin toprak bütünlüğüne her zaman saygı duyduklarını söyleyen Erdoğan, Suriye'de kalıcı barışın sağlanması için çalıştıklarını belirtti. “Suriye'de adil, onurlu ve kalıcı bir barış için çabalarımızı artıracağız” ifadelerini kullanarak, barışı savunacaklarını ekledi.

'TOPLUMUN FAY HATLARINA SALDIRI VAR'

Erdoğan, Gazze'deki saldırılara paralel olarak Türkiye'de de toplumsal fay hatlarına yönelik saldırılar düzenlendiğine dikkat çekti. Sokak eylemleriyle halkı tahrik etmeye çalışanlara karşı sert uyarılarda bulunan Erdoğan, Türkiye'nin bu tür operasyonlara karşı güçlü olduğunu ve bu saldırıların başarısız olacağını belirtti.

‘SUÇ İŞLEYEN HAPSE GİRECEĞİNİ BİLECEK'

Erdoğan, toplumda güven ve adalet algısının korunması gerektiğini vurgulayarak, ceza sistemindeki eksikliklerin giderileceğini belirtti. “Suça meyilli kişilerin tutuklu yargılanması esas olacak. Ceza infaz sisteminde yapacağımız değişikliklerle suç işleyen, cezaevine mutlaka gireceğini bilecek” ifadelerini kullandı.