Erdoğan’dan sert çıkış: 'Bu suçlular artık elini kolunu sallayarak gezemeyecek!'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, suç makinelerinin sokakta serbest dolaşmasını engellemek için yasal düzenlemeler yapılacağını açıkladı. 5 suç kaydı bulunanların davaları tamamlanmadan tutuklu yargılanmaları mümkün olacak!

Oluşturma Tarihi: 2024-10-10 08:00:06

Güncelleme Tarihi: 2024-10-10 08:01:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan, suç dosyaları kabarık kişilerin serbest dolaşmasını engellemek için kapsamlı yasal düzenlemelerin yapılacağını açıkladı. Yeni düzenleme, birden fazla suç kaydı bulunan kişilerin, diğer davalarının tamamlanması beklenmeden tutuklu yargılanmalarını mümkün kılacak. Adalet Bakanlığı bünyesinde oluşturulacak birim, suçluların farklı mahkemelerdeki dosyalarını birleştirerek savcılara ve hakimlere sunacak.

SERİ SUÇLULARA DUR DİYECEK ADIMLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısında, kanunların suçlular lehine işleyişine yol açan boşlukları gidermek için iki önemli düzenleme yapacaklarını belirtti. Seri suç işleyenlerin tutuklanmasını kolaylaştıracak adımlar atılacak, böylece suçluların sokakta ellerini kollarını sallayarak dolaşmasının önüne geçilecek. Erdoğan, "Bu kriminal tipler, toplumda huzuru bozmaya devam edemez," dedi.

NEŞTERİ VURACAĞIZ

Erdoğan, güvenlik zafiyetleri ya da adalet sistemindeki tıkanıklıklar için sert önlemler alınacağını vurguladı: "Eğer emniyet teşkilatımızda zafiyet varsa, neşteri vuracağız. Adalet sistemimizde bir aksaklık, yanlışlık varsa da, neşteri vurup bu tıkanıklığı çözeceğiz. Nerede bir boşluk varsa onu kapatacağız."

YENİ BİR BİRİM GELİYOR

Adalet Bakanlığı bünyesinde kurulacak bir birim, suçluların farklı mahkemelerdeki davalarını ve emniyet kayıtlarını toparlayıp birleştirecek. Bu şekilde, savcı ve hakimler suçlunun tüm suç geçmişine tek bir yerden ulaşabilecek ve gerekli incelemeleri hızla yapabilecek.

YASADA HADIMLIK VAR UYGULAMADA YOK

Kadına şiddet ve cinsel suçların artmasıyla birlikte "Kimyasal Hadım" cezası yeniden gündemde. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türk yasalarının bu cezaya uygun olduğunu, uygulamaya geçirilmesinin gündeme gelebileceğini belirtti. 2015'te çıkarılan yönetmelik, Danıştay'ın iptali sonrası uygulanamamıştı.

‘SİLAHLA SİYASET OLMAZ'

Erdoğan, 6-8 Ekim olaylarının yıldönümünü hatırlatarak, “Bir elinde silah tutarak siyaset yapılmaz” dedi. Demokratik siyasette şiddet ve teröre asla yer olmadığını belirten Erdoğan, bu olaylarla yüzleşmeyenlerin hala cesaret gösteremediğini belirtti. “Türkiye Yüzyılı'nda, şiddetle arasına mesafe koyan anlayışa yer var, sırtını dağa yaslayan terör siyasetine asla.”