Dolar

34,2525

Euro

37,5827

Altın

2.920,61

Bist

9.102,98

Erdoğan, Filistin için 30 zirveye katıldı! İsrail’e karşı diplomatik baskı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in saldırılarını durdurmak için 150 telefon görüşmesi gerçekleştirdi, dünya liderleriyle 30 zirveye katıldı. Filistin için uluslararası alanda güçlü bir diplomasi yürüttü.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-07 09:59:05

Erdoğan, Filistin için 30 zirveye katıldı! İsrail’e karşı diplomatik baskı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başlamasından bu yana yoğun bir diplomasi trafiği yürüterek 150'ye yakın telefon görüşmesi yaptı, 30 zirveye katıldı. Erdoğan, Filistin halkının yanında durarak İsrail'in saldırılarının durdurulması için güçlü adımlar attı.

SALDIRILARIN ARDINDAN HIZLI DİPLOMASİ ADIMLARI

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının üzerinden bir yıl geçti. Kadın ve çocuk demeden 42 bine yakın masumu öldüren saldırılara karşı, Cumhurbaşkanı Erdoğan 8 Ekim 2023'te ilk açıklamasını yaptı. Hemen ardından diplomasiye hız vererek Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile telefonda görüştü.

İLK 45 GÜNDE YOĞUN TELEFON TRAFİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail saldırılarının başlamasından sonraki ilk 45 gün içinde 30 telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Abbas ile hem yüz yüze hem telefonda defalarca bir araya gelen Erdoğan, suikast sonucu hayatını kaybeden İsmail Heniyye ile de iki kere görüştü.

PAPA'YA GÖNDERİLEN FİLİSTİN MEKTUBU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katoliklerin ruhani lideri Papa Fransuva'ya Filistin ile ilgili bir mektup gönderdi. Mektupta, Gazze'de uluslararası hukukun çiğnenmesine daha fazla müsaade edilmemesi gerektiğini belirtti. Erdoğan, İsrail'in gerçekleştirdiği saldırıları "uluslararası toplumun sessizliği" nedeniyle eleştirdi.

SON VİDEO HABER

Ankara'nın göbeğinde 'hilafet' sloganları

Haber Ara