Dolar

34,2763

Euro

37,1705

Altın

3.005,01

Bist

8.871,91

Erdoğan güvenlik zirvesinde! Teröristana asla izin yok

Erdoğan, BRICS Zirvesi nde Türkiye nin terörle mücadeledeki kararlılığının güçlendiğini belirtti, dünyaya Filistin e destek için çağrıda bulundu.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-25 08:33:10

Erdoğan güvenlik zirvesinde! Teröristana asla izin yok

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Tataristan'da düzenlenen BRICS Zirvesi'nde Türkiye'nin teröre karşı mücadelesindeki kararlılığını yeniden vurguladı. TUSAŞ'a yönelik gerçekleştirilen alçakça terör saldırısının, Türkiye'nin terörle mücadeledeki azmini daha da perçinlediğini belirten Erdoğan, tüm ülkelere Filistin'i tanıma ve İsrail'e karşı adımlar atma çağrısında bulundu.

TERÖR SALDIRISI DAYANIŞMAYI ARTIRDI

BRICS Zirvesi'ne katılmak üzere Kazan'da bulunan Erdoğan, ev sahipliği için Rusya Devlet Başkanı Putin'e teşekkür etti ve bir sonraki dönem başkanı olacak Brezilya'ya başarılar diledi. PKK'lı teröristlerin Ankara'da TUSAŞ'a yönelik saldırısı hakkında konuşan Erdoğan, “Bu hain saldırı, Türkiye'nin terörü bertaraf etme azmini ve kararlılığını daha da güçlendirdi,” dedi. Erdoğan, taziye mesajı gönderen dost ülkelere de dayanışma gösterdikleri için teşekkür etti.

KÜRESEL ADALETİN ÖNEMİ VURGULANDI

Erdoğan, BRICS Zirvesi'nin ‘Adil küresel kalkınma ve güvenlik için çok taraflılığın güçlendirilmesi' temasını yerinde bulduğunu ifade etti. 2. Dünya Savaşı sonrası kurulan siyasi mekanizmaların günümüzde yetersiz kaldığını belirten Erdoğan, İsrail'in saldırgan tavırlarının hukuk ve vicdan sınırlarını aştığını söyledi. “Filistin halkı Gazze'de soykırıma uğruyor. Bu insanlık dramını görmezden gelmek kimseyi sorumluluktan kurtaramaz” diye ekleyen Erdoğan, İsrail'e yönelik silah satışlarının durdurulmasını destekleyen bir tavır sergilenmesi gerektiğini belirtti.

ERDOĞAN: ‘TERÖRİSTAN'A ASLA İZİN YOK'

Kazan dönüşünde Atatürk Havalimanı'nda güvenlik zirvesine başkanlık eden Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve kabine üyelerinin katılımıyla terörle mücadeleye dair kararlı mesajlar verdi. Erdoğan, sınırların ötesinde bir ‘teröristan' kurulmasına asla izin verilmeyeceğini ve terörsüz bir Türkiye için çalışmalara devam edileceğini belirtti.

TESADÜF DEĞİL, MESAJ NİTELİĞİNDE BİR SALDIRI

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TUSAŞ'a yapılan saldırının zamanlama ve mekan açısından tesadüf olmadığını belirterek, bu tür saldırıların kardeşlik ruhunu zayıflatmaya yönelik olduğunu ifade etti. Yılmaz, “Biz kardeşliğimizi daha da güçlendireceğiz” dedi.

SON VİDEO HABER

Basit deneyle zeytinyağının sahte olduğunu hemen anlayın

Haber Ara