Dolar

34,2863

Euro

37,0253

Altın

3.028,14

Bist

8.908,47

Ersin Tatar: 'Ben KKTC Cumhurbaşkanıyım, Turist değil!'

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kendisine 'turist vizesi' öneren Avustralya ya sert çıktı: 'Ben Turist Ömer miyim?' Türkiye ve BM araya girerek vize krizini çözdü.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-27 09:00:40

Ersin Tatar: 'Ben KKTC Cumhurbaşkanıyım, Turist değil!'

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ülkesini tanıtma mücadelesinden bahsederken Avustralya ile yaşadığı vize krizini gündeme taşıdı. Tatar, kendisine diplomatik değil “turist vizesi” teklif edilmesine sert tepki gösterdi ve “Ne demek, ben ‘Turist Ömer' miyim?” diyerek olaya dikkat çekti. Krizin, Türkiye ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in araya girmesiyle çözüme ulaştığını belirtti.

"TURİST VİZESİ Mİ? BEN KKTC CUMHURBAŞKANIYIM"

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) parti meclisi toplantısında yaşanan bu krize değinirken, olayın detaylarını paylaştı. Sadri Alışık'ın hayat verdiği “Turist Ömer” karakterini hatırlatarak, Avustralya'nın kendisine diplomatik pasaportuna rağmen “turist vizesi” teklif ettiğini söyledi. Tatar, “Ben KKTC Cumhurbaşkanıyım, bana ‘turist vizesi' vermeyi teklif ettiler. Ne demek ‘turist vizesi', ben ‘Turist Ömer' miyim?” diyerek tepkisini dile getirdi.

TÜRKİYE VE BM DEVREYE GİRDİ

Avustralya'ya tepki gösteren Tatar, kriz esnasında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Kıbrıs'a özel temsilci olarak Avustralya'nın eski dışişleri bakanını önerdiğini, kendisinin ise "Asla olmaz, Avustralya taraf" diyerek karşı çıktığını ifade etti. O dönem yaşanan vize olayını BM'ye aktardığını söyleyen Tatar, Türkiye'nin de diplomatik araya girmesiyle serbest giriş hakkını aldığını belirtti.

Haber Ara