İstanbul Silivri'de meydana gelen depremin hemen ardından iletişim hatlarında sıkıntı yaşandı. Sosyal medyada büyük tepkilere yol açan gelişme sonrası şikayet yağdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, problemin 15 dakika sürdüğünü söyledi.
Marmara Bölgesi'nde en yüksek deprem sigortalılık oranı yüzde 83 ile Yalova'da olurken, İstanbul'un deprem sigortalılık oranının yüzde 62 ile Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu görüldü.
İstanbul'da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem sonrası Prof. Dr. Celal Şengör'ün 'İstanbul'u terk edin' çağrısı, kamuoyunda tartışma yarattı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Şengör'e yönelik ağır ifadeler kullandı. Depremin ardından artçı sarsıntılar sürerken, uzmanlar olası büyük İstanbul depremine dikkat çekti.
Bartın'ın Amasra ilçesinde, boşanma aşamasındaki eşi Ahsen Nur Paşalı'yı pompalı tüfekle vurarak yaralayan Okan Paşalı, 13 ila 20 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Sanık, ilk duruşmada 'korkutmak amacıyla ateş ettim' derken, mağdur ise 'beni öldürmek istedi' ifadelerini kullandı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reyhan Körpe, Çanakkale Kara Savaşları sırasında Fransız ve İngilizler tarafından arkeolojik kazılar da yapıldığını belirterek, 'Buradaki savaş, müttefiklerin sadece Türk topraklarına yaptığı tecavüz değil, buradaki antik kalıntılarla yaptığı büyük bir tahribat ve tecavüzdür' dedi.
Beklenen İstanbul depreminin büyüklüğü ve şiddetiyle ilgili tahminler yürütülürken İstanbul'un son durumu tartışılıyor. Uzmanlar, İstanbul'da riskli olduğu belirtilen 1,5 milyon konutun depreme karşı güçlendirilmesi veya dönüştürülmesi için acele edilmesi gerektiğini vurguladı.