Dolar

32,7525

Euro

35,0851

Altın

2.450,67

Bist

10.647,91

Eylem Tok'un oğlu için ABD mahkemesine 2 milyon dolar teklif

İstanbul Kemerburgaz'da trafik kazasında Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan Timur Cihantimur, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) tutuklu kaldığı ıslahevinin şartlarından şikayetçi olup 2 milyon dolar karşılığında kefaletle serbest kalmak istedi. Savcı, Cihantimur'un serbest kalması halinde tekrar kaçma ihtimalinin olduğunu belirterek talebe itiraz etti.

3 Gün Önce Güncellendi

2024-06-27 11:36:55

Eylem Tok'un oğlu için ABD mahkemesine 2 milyon dolar teklif

İstanbul'da 1 Mart'ta ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ile kendisini önce Mısır'a, oradan da ABD'ye kaçıran annesi Eylem Tok ABD'de yargılanıyor.

1_637

Timur Cihantimur, Türkiye'nin iade talebi üzerine 14 Haziran'da annesi ile Boston'da yakalanmıştı.

6_93

Boston John Joseph Moakley Adliyesi'nde görülen duruşmada, hakim Donald Cabell, Timur Cihantimur'un iade süreci boyunca tutuklu kalmasına hükmetti.

5_154

İkinci kez hakim karşısına çıkan Cihantimur'un avukatları, müvekkillerinin tutulduğu Connecticut eyaletindeki çocuk ıslahevinin şartlarının uygun olmadığını öne sürerek, Cihantimur'un önce evde gözetim altında tutulmasını, bu olmazsa Massachussets'te daha uygun bir yere nakledilmesini talep etti.

2_700

17 yaşındaki sürücü Cihantimur'un firari olduğu ABD'de yakalanma anları polisin vücut kamerasına yansıdı.

3_410

Hürriyet gazetesinin haberine göre; Timur Cihantimur, ABD'de tutuklu kaldığı ıslahevinin şartlarından şikayetçi olup 2 milyon dolar karşılığında kefaletle serbest kalmak istedi.

2_698

Talebe itiraz eden Savcı Kristen A. Kearney, Cihantimur'un serbest kalması halinde tekrar kaçma ihtimalinin olduğunu söyledi.
Yaklaşık bir saat süren duruşma sonunda hakim Cabell, her iki tarafın tezlerinde çok fazla bilgi paylaşıldığını, bunları değerlendirmek için zamana ihtiyacı olduğunu dile getirerek, Cihantimur'un tutukluluk halinin devamına karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Eyüpsultan'da 1 Mart'ta seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen 2 araçtan birisi buradaki 3 ATV'ye çarpmış ve yaralanan 5 kişiden Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti.

Kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur'un kaza yerine gelen annesi Eylem Tok'un aracıyla buradan uzaklaştığı, ikilinin önce Mısır'a, ardından da ABD'ye gittikleri tespit edilmişti. Şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakı, Adalet Bakanlığınca ABD yetkili makamlarına iletilmişti.

NTV, Hürriyet

Haber Ara