Dolar

34,0436

Euro

37,9650

Altın

2.800,10

Bist

9.774,49

Fabrikası yanan Oba Makarna’dan açıklama

Sakarya'da 1 kişinin öldüğü 6'sı ağır 30 kişinin yaralandığı dünkü patlama sonrası çıkan yangında yaşanan ağır hasarın ardından halka olan açık Oba Makarna KAP açıklaması yapıldı.

2 Gün Önce Güncellendi

2024-09-16 15:09:28

Fabrikası yanan Oba Makarna’dan açıklama

Dün Sakarya'da yaşanan patlama sonrası çıkan yangında büyük hasar alan Oba Makarna, KAP'a bu sabah bir açıklama yollayarak üretimin Gaziantep'te yapılacağını bildirdi.

Oba Makarnacılık'tan KAP'a şu açıklama yapıladı:Oba Makarna Sakarya Hendek fabrikamızda 15.09.2024 günü (Bugün) bir patlama meydana gelmiştir. Olaya önce fabrika çalışanlarımız tarafından, kısa bir süre sonra da Sakarya İtfaiyesi tarafından hızlıca müdahale edilmiştir.

İlk belirlemelere göre, 30 çalışanımızın yaralandığı patlamada can kaybı yaşanmamış olması en büyük tesellimizdir. Yaralılarımız hızlı bir şekilde çevre hastanelere ulaştırılmıştır. Yaralılarımızdan bir kısmının tedavisi ayakta tamamlanmış olup, tedavisi devam eden çalışanlarımızın süreci tarafımızca yakından takip edilmektedir.

thumbs_b_c_3537427a84dba556c8a58f503241e416

Tesisimizin depolama kısmında meydana gelen ve üretim süreçlerinde uzun süreli bir aksamaya neden olması beklenmeyen patlamada önceliğimiz yaralılarımızın bir an önce sağlığına kavuşmasıdır. Bu süreçte Gaziantep fabrikamızda üretim olağan akışıyla devam edecektir.

Yaşanan bu üzücü olayda yaralanan çalışanlarımıza, ailelerine, yakınlarına, Oba Makarna Ailesi'ne ve tüm Sakarya halkına geçmiş olsun diyor, Sakarya Valimiz Sayın Yaşar Karadeniz ve Valilik yetkililerine, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Alemdar ve Belediye yetkililerine, üstün gayretlerinden dolayı Sakarya İtfaiyesi'ne, Hendek Fabrikası çalışanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Yaralılarımızın sağlık durumuyla ilgili iyi haberleri en kısa sürede paylaşmak dileği ve umuduyla kamuoyunun bilgilerine sunarız.

SON VİDEO HABER

Lübnan ordusu 'şüpheli cihaz' peşinde

Haber Ara