Dolar

33,9052

Euro

37,6170

Altın

2.816,58

Bist

9.685,49

Fatih Altaylı: Tuncay Özkan'ın çıkışı AK Parti'ye yarar mı?

Fatih Altaylı, Tuncay Özkan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sert ifadelerinin ardında farklı bir amaç olabileceğini ve AK Parti’ye 'hayat öpücüğü' vermek istemiş olabileceğini iddia etti.

3 Hafta Önce Güncellendi

2024-08-26 23:29:09

Fatih Altaylı: Tuncay Özkan'ın çıkışı AK Parti'ye yarar mı?

Gazeteci Fatih Altaylı, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik "züppe" ifadesini eleştirerek, Özkan'ın bu çıkışının arkasında farklı bir amaç olabileceğini öne sürdü. Altaylı, Özkan'ın bu sözlerle AK Parti'yi konsolide etmeyi ve AK Parti'nin eline bir bahane vermeyi amaçlamış olabileceğini iddia etti.

"AK PARTİ'YE HAYAT ÖPÜCÜĞÜ MÜ?"

Altaylı, Özkan'ın bu açıklamasının, AK Parti'yi eleştirmekten ziyade, "hayat öpücüğü" niteliğinde olduğunu sorguladı. Özkan'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'yi hedef alan sözlerine karşı sert bir yanıt verdiğini belirten Altaylı, bu çıkışın CHP'yi ya da muhalefeti savunmaktan ziyade, farklı bir amaca hizmet edebileceğini ifade etti.

TARTIŞMALI İFADELER VE SİYASİ GERİLİM

Özkan'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik "züppe" ifadesi siyaset arenasında büyük tartışmalara yol açtı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Özkan hakkında soruşturma başlatıldığını duyururken, AK Parti'li isimler de Özkan'ın dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini savundu. Bu gelişmeler, Özkan'ın sözlerinin ardındaki motivasyonun ne olabileceği konusunda spekülasyonları artırdı.

Fatih Altaylı, şunları yazdı:

"CHP'de genel başkan değişiminden bu yana hemen hemen hiçbir siyasi faaliyet göstermeyen, olan biten onca şeye, haksız hukuksuz tutuklamalara, iktidarın en olmadık uygulamalarına aylardır gık demeyen Özkan, niye aniden böyle bir hitapla tweet atma gereği duydu.

Çünkü Erdoğan'ın kendisine yöneltilen suçlamaları, muhalefete yönlendirdiği ilk olay değil bu.

Hatta çok daha sert, çok daha ağır hakaretlerle muhalefete ve muhaliflere yüklenmişliği var Cumhurbaşkanı'nın.

O hakaretlere gık demeyen Özkan'ın bu kez hayli yüksek tondan yanıtının ardında muhtemelen CHP'yi ya da muhalifleri korumak değil başka bir amaç olmalı.

Özkan'ın geçmişine, müktesebatına baktığım zaman bu çıkışı iyimser tahminle yaklaşan CHP Kurultayı'na bağlamak ve sert muhalefet yapmamakla eleştirilen Özgür Özel'i ve Ekrem İmamoğlu'nu köşeye sıkıştırmak olarak görebiliriz. “Öyle muhalefet olmaz böyle muhalefet olur” diye değerlendirebiliriz.

Ancak Tuncay Özkan'ın kaybedecek adayı Erdoğan'ın karşısına çıkartmaktaki becerisini düşününce bu kez bir diğer olasılık da akla gelmiyor değil.

Acaba durduk yere sert bir söylemle, AKP'yi konsolide etmek ve AKP'nin eline bahane vermek için mi bu kelime seçildi diye düşünmek de mümkün!

Acaba AKP'ye bir tür hayat öpücüğü mü vermek istedi!"

Haber Ara