Fatih'teki vahşet, 'Kadir Şeker' tartışmasını yeniden başlattı
Sosyal medya platformu X'te bir kullanıcının, 4 yıl önceki cinayetten yargılanan Kadir Şeker'in fotoğrafının da yer aldığı 'Bu adam içeri atılmasaydı belki birisi de İkbal'e yardım ederdi' paylaşımını alıntılayan avukatın, 'Bu adam gibileri içeri atılmadığı için İkbal gibileri ölüyor.' sözleri, Fatih'teki vahşetle ilgili ilginç bir tartışma başlattı.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-08 17:20:12

Güncelleme Tarihi: 2024-10-08 17:40:02

Konya'da sevgilisini darbettiğini düşündüğü kişiyi engellemek isterken öldürdüğü gerekçesiyle hakkında verilen 12 yıl 6 ay hapis cezasının bozulmasının ardından yapılan yeniden yargılamada Kadir Şeker, 10 yıl 10 ay hapis cezası ile cezalandırılmıştı.

Kadir Şeker, 5 Şubat 2020'de merkez Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi'ndeki parkta duyduğu tartışma sesleri üzerine bir kadının Özgür Duran adlı kişiden şiddet gördüğünü düşünmüş, çifti ayırmaya çalışmıştı.

Şeker, bu sırada Duran'ın sözlü ve fiziki müdahalesiyle karşılaşmış, aralarındaki boğuşma sırasında Duran, aldığı bıçak darbesiyle yaralanmış ve hastanede hayatını kaybetmişti.

"KADİR ŞEKER İÇERİ ATILMASAYDI..."

Aylarca konuşulan dava süreci ve kararlarla ilgili kamuoyu ikiye bölünmüş, Kadir Şeker haklı mı haklı mı tartışmasının bir türlü sonu gelmemişti.

Kadir Şeker'in adı, Semih Çelik tarafından Fatih ve EyüpSultan'da iki genç kızı katledip intihar etmesinin ardından yeniden gündem oldu.

Tartışmayı başlatan paylaşım ise, Şeker'in kelepçeli fotoğrafını paylaşan bir kullanıcının "Bu adam içeri atılmasaydı belki birisi de İkbal'e yardım ederdi" cümlesi oldu.

AVUKATLARIN KADİR ŞEKER DAVASI TARTIŞMASI

Avukat Akbulut'un bu paylaşımı alıntılayıp "Bu adam gibileri içeri atılmadığı için İkbal gibileri ölüyor. Kaynak: Dosyanın avukatıyım." ifadesini kullanması üzerine başka bir avukat tartışmaya dahil oldu.

Bunun üzerine Avukat Akbulut, Akbıyık'a dosya hakkında bilgilendirmede bulunabileceğini belirten yeni bir paylaşımda bulundu.
Av. Deniz Akbıyık'ın konuyla ilgili paylaşımları ve Avukat Akbulut'un cevabı;

AKBIYIK: Avukat olarak dosyanın içeriğiyle ilgili böyle bir tweet atmanız hem etik dışı hem yanlış. Ama madem attınız; gizliliği ihlal edip halkı böyle ilgilendiren bir dosyada ithamda bulundunuz. O zaman açıkça, delilleriyle yazacaksınız ki biz de bilicez. Dosyanın avukatıyım diyip halkın çok önemsediği bir hususta iddia atıp çok biliyormuş gibi üstten konuşup sonra kaybolamazsınız."

AKBULUT: Meslektaşım hukuki bilgi yarıştıracak değilim. Dosyalar ve kişiler hakkında sosyal medyada konuşmayı sevmem ancak tüm Türkiye'nin bildiği kamuya malolmuş diyebileceğimiz davalar olduğundan kişisel bir tespit yaptım. Malumunuz bulunması kolay da bir avukatım. Beklerim.

AKBIYIK: Meslektaşım, buraya bu kadar alenen dosya içeriğini yazıyorsanız neye dayandığınızı da açıklamak zorundasınız. Malum kamuya malolmuş bir davadan bahsediyorsunuz. Ortaya böyle bir iddia atıp kamunun vicdanını etkiliyorsanız söylemek zorundasınız. Tabi ki sizi bulabilirim siz de beni bulabilirsiniz, konu sen/ben değil, ben dosyanın avukatı da değilim vatandaş olarak soruyorum, burada böyle bir şey yazıyorsanız devamını getirmekle yükümlüsünüz. Ayrıca şunu da ekliyim:

Ayrıca gizliliği ihlal ettiyseniz; kimin avukatı da olduğunuzu yazmalısınız. Böyle dosyada avukatım demekle olmaz; dosyada avukatsanız zaten objektif değil, tarafsınız. Bir tarafı vekaleten temsil ediyorsunuz. Kimin tarafından subjektif açıklama yaptığınızı da belirtmelisiniz."

ÜÇÜNCÜ AVUKATTAN KADİR ŞEKER PAYLAŞIMI

Tartışma, başka bir avukatın daha aynı paylaşımı alıntılayarak Şeker davası ile ilgili yaptığı değerlendirmesiyle büyüdü.

Esref Çelik adlı avukatın X hesabından paylaştığı Kadir Şeker hakkındaki yorumu, dikkatleri davanın bir başka yüzüne çekti.

Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Kadir Şeker, sosyal medyanın gazıyla hiç hak etmediği şekilde kahramanlaştırılmış bir figürdür ve artık bunun son bulması gerekiyor. Zannedildiğinin aksine Kadir Şeker bir kadını kurtarmak için cinayet işlemedi.

▪️Kadir Şeker, olay yerinde bağırış duyunca şahısların yanına gidiyor. Kadın “bu benim eşim” deyince olay yerinden önce ayrılıyor. Yani durup kadını kurtarmaya çalışıyor gibi bir durum yok. Kendi beyanında da bu var.

▪️Kısa bir süre sonra arkasından maktul geliyor ve küfür edip darp edince Kadir de çıkarıp bıçağı maktulün kalbine saplıyor.

▪️Gelen raporda kadında herhangi bir darp izine rastlanmıyor. O yüzden, “darp edilen kadını kurtarmaya çalıştı” diye bir şey yok.

▪️Kadir, taşıması yasak olan bıçağı maktule yaklaşık 10 cm kadar saplıyor. Düşerken yanlışlıkla saplandı diyor ancak gelen rapor bu beyanını da yalanlıyor.

▪️Kadir, maktulü öldürdükten sonra tanık beyanlarına göre kadın ambulans diye bağırırken olay yerinden yürüyerek sakin şekilde ayrılıyor.

▪️ Yargıtay da “olayda meşru müdafaa yok, meşru müdafaada sınır da aşılmamış, sadece kendisine yönelik haksız hareketler var” diyor.

▪️Dolayısıyla Kadir'in bir kadını kurtarmaya çalışırken değil kendisine yönelik haksız hareketler neticesinde bıçağı sapladığı tüm aşamalarda kabul ediliyor hakkında haksız tahrik hükümleri uygulanarak alabileceği en az cezalardan birini alıyor.

Kısacası, her kadın cinayetinden sonra olayı sulandırıp Kadir Şeker güzellemesi yapmayı kesin artık."