Dolar

34,2637

Euro

37,0384

Altın

2.993,38

Bist

8.714,69

FETÖ elebaşını gömmeden birbirlerine girdiler

Fetullahçı Terör Örgütü içerisinde bir yandan elebaşı Gülen için cenaze hazırlıkları yapılırken bir yandan da yeni liderin kim olacağı kavgası derinleşiyor. Güvenlik kaynaklarına göre iki grup arasında liderlik yarışı sürüyor. Kavgayı tetikleyen en büyük nedense örgütün mali kaynakları.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-23 23:30:04

FETÖ elebaşını gömmeden birbirlerine girdiler

FETÖ elebaşı Gülen'in "vatansız" ölümünün ardından sonrasında cenaze hazırlıkları yapan terör örgütü içersinde liderlik kavgası da sürüyor.

351441

000000000_2

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Fetullah Gülen'in ölümüne kadar örgüt içinde gizli tutulan o kavga artık gözler önünde.

MUSTAFA ÖZCAN-ABDULLAH AYMAZ

FETÖ'nün yeni lideri kim olacak sorusunun yanıtı olaraksa iki isim ve grupları öne çıkıyor. Güvenlik kaynaklarına göre o isimlerden biri, örgütün ABD ayağını yöneten firari Mustafa Özcan, diğer isimse Almanya sorumlusu firari Abdullah Aymaz.

Terörist Mustafa Özcan, elebaşı Gülen'in Pensilvanya'da çiftlikte bulunduğu dönemde hep yanında olan bir isimdi.

Mustafa Özcan, Fetullah Gülen'in Pensilvanya'daki çiftliğinde her daim yanında bulunan bir isim olarak biliniyor. Örgütün mali kaynaklarının yönetiminde kritik bir rol üstlenen Özcan, “Uzun Cevdet” lakaplı Cemal Türkyolu ile birlikte hareket ediyor. İki isim, Gülen hayattayken mali denetimi elinde tutuyordu.

Özcan'ı destekleyen isimler arasında İsmet Aksoy, Naci Tosun, Muhammed Çetin, Ekrem Dumanlı ve Adem Kalaç bulunuyor. Bu isimler, örgüt içindeki düzenin bozulmasından endişe ediyor.

Güvenlik kaynakları, Almanya'da bulunan terörist Abdullah Aymaz'ın örgütün Avrupa ayağının en güçlü isimlerinden olduğu görüşünde. Aymaz, Hollanda, Almanya, İsveç, Belçika ve Danimarka'da yaptığı faaliyetlerle örgütün Avrupa'da yapılanmasını sağladı.

Mustafa Yeşil: Hırsı ve kural tanımazlığı ile bilinen Yeşil, tabanda çok fazla destek bulamıyor.

Ali Ursavaş: 2015 atamaları sırasında eleştirilen bir isim.

Talip Büyük: Örgütün finansal faaliyetlerini İngiltere'de yönetiyor.

Hüseyin Karakuş: Almanya imamı olarak Aymak'ın yakın adamlarından biri.

Bilal Karamuna: Birleşik Krallık imamı olarak, Yeşil ile yakın ilişkide.

CEVDET TÜRKYOLU-EKREM DUMANLI

Örgütün parasını Uzun Cevdet lakabıyla tanınan Cevdet Türkyolu ile birlikte yönetiyordu. Aynı zamanda FETÖ için önemli bir birim olan Mahrem yapılanmayı da dizayn ediyor. Destekçileri arasındaysa FETÖ'nün kapatılan yayın organı Zaman Gazetesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı da var.

Fethullah Gülen'in gömüleceği Pensilvanya'daki çiftlikte de hareketlilik gözleniyor. Çiftliğe iş makineleri getirildi. Gülen'in çiftlikte kendi işaret ettiği bir yere gömüleceği ifade edilmişti.

NTV, HALKTV

SON VİDEO HABER

Bakan Yerlikaya'dan TUSAŞ'a saldırıya ilişkin açıklama

Haber Ara